Kako je čudesna slika Isusova Lica zaustavila mafiju iz Sankt Gallena na konklavi 2005 godine

Novinar i pisac Paul Badde, koji živi u Rimu i radi za EWTN, godinama je proučavao povijest i značenje jedne drevne relikvije koju je kršćanstvo dosta dugo njegovalo, ali koja je bila stoljećima izgubljena: Relikviju Svetoga Lica iz Manoppellla – za koju se vjeruje da je čudesna slika našeg Gospodina u trenutku Njegova Uskrsnuća.

Badde je napisao nekoliko knjiga o ovoj svetoj slici koja se sada čuva u samostanu u Manoppellu u Italiji i koju je sam Sveti Padre Pio navodno posjećivao putom bilokacije, nedugo prije nego što je umro. Padre Pio zvao je ovu relikviju koja prikazuje Isusovo Lice, “najvećim čudom koje imamo”.

LifeSiteNews je imao intervju s Paulom Baddom koji je upravo objavio novu knjižicu na engleskom jeziku koja sažima najnovije događaje i nalaze o ovoj relikviji, koja uključuje istaknutu i javnu potporu ovoj relikviji i potvrdu njene autentičnosti od strane nadbiskupa Georga Gänsweina, tajnika pape emeritusa Benedikta XVI.

U ovom novom intervjuu, Paul Badde otkriva koliko je intenzivno Sveto Lice iz Manoppella – ili Volto Santo, kako ga nazivaju Talijani – involvirano u nedavnu povijest Crkve.

Na primjer, Paul Badde pokazuje kako je kardinal Joachim Meisner posjetio Sveto Lice netom prije konklave 2005. godine. Na toj je konklavi, uz pomoć Paula Baddea, kardinal Meisner uspio objasniti svojim kolegama kardinalima da je tada postojao pokušaj – od strane ljudi poput kardinala Achillea Silvestrinija, kardinala Waltera Kaspera, kardinala Karla Lehmanna, kardinala Godfrieda Danneelsa, kardinala Murphy O’Connora, kardinala Audrysa Juozasa Bačkisa i kardinala Carla Martinija – da spriječe izbor Josipa Ratzingera. Kao što je Badde tada čuo, imali su namjeru izabrati kardinala Martinija. Međutim, tijekom te konklave, kasnije je u Rimu čuo i ime Jorgea Bergoglija.

Kardinal Meisner je uspio u svojoj borbi – sa slikom Svetoga Lice koju je držao u džepu – a Josip Ratzinger postao je papa. Ostalo je povijest.

Kasnije je Paul Badde otkrio da je ova skupina kardinala koji rade protiv Ratzingera bila tzv. “Skupina iz Sankt Gallena”.

Cjeloviti intervju s Paulom Baddeom na engleskom jeziku možete naći na poveznici niže:

https://www.lifesitenews.com/blogs/how-a-miraculous-image-of-jesus-face-may-have-thwarted-st.-gallen-mafia

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *