Kako se krijumčari ‘LGBT’ u završni dokument vatikanske sinode

RIM, 25. listopada 2018. – Dvostruki napor je u tijeku za krijumčarenje “LGBT” akronima i ideologije u konačni dokument Sinode za mlade.

Informirani izvori bliski sinodi su pokazali LifeSiteu da se nacrt konačnog dokumenta pojavio i sadrži radni dokument (Instrumentum laboris), koji sadrži umetnut akronim “LGBT”.

LifeSiteu je prikazan nacrt konačnog dokumenta. U uvodnom odlomku, povjerenstvo za izradu nacrta razjašnjava odnos između Instrumentum laboris i konačnog dokumenta, ukazujući da su oni u biti povezani i da ih se treba čitati zajedno.

To je ono što je poznato kao “odlomak chapeau”. To je tehnika koja se koristi u konsenzusnim dokumentima u UN-u i drugim međunarodnim institucijama. Chapeau je često prvi stavak u dokumentu koji postavlja cijeli ton. Uključivanje nacrta Instrumentum laboris na taj način podrazumijeva da je prihvaćen kao cjelina i predstavlja interpretativni okvir za konačni dokument.

Drugim riječima, uključujući Instrumentum laboris u chapeau znači da je “LGBT” ušao u nacrt konačnog dokumenta, iako na skriveniji i suptilniji način.

Drugi način na koji je “LGBT” ideologija ušla u nacrt konačnog dokumenta jest korištenje pojma “seksualna orijentacija” koja je ekvivalent UN-a “LGBT-u”.

Za homoseksualno lobiranje i UN, “‘LGBT’ je isto što i ‘seksualna orijentacija’,” rekao je izvor.

Izraz “seksualna orijentacija” pojavljuje se tri puta u završnom nacrtu dokumenta.

U prvom slučaju, dokument kaže kako mladi ljudi žele otvoreno raspravljati o “seksualnoj orijentaciji” i homoseksualnosti.

U drugom slučaju, nacrt kaže da bi izbor da netko bude sam, mogao biti zasnovan na različitim razlozima, uključujući vjersku, društvenu ili “seksualnu orijentaciju”.

Treći odlomak poziva na razvijanje produbljene antropologije i teologije po pitanjima “seksualnog identiteta”, dodajući kako se to mora učiniti u kontekstu sinodalnosti. Odlomak govori o Božjoj ljubavi prema svakoj osobi i opredjeljenju Crkve u borbi protiv diskriminacije i nasilja na temelju “seksualnog identiteta”.

Određeni propusti u konačnom dokumentu također povećavaju zabrinutost. U odlomku o razlikama između muškarca i žene, nacrt kaže da Sveto Pismo predstavlja seksualnu razliku kao temeljnu za ljudsko biće. Navodeći Postanak, kaže se da su muškarac i žena pozvani živjeti zajedno u dijalogu i zajedništvu, ali ne spominje brak.

Zabrinutost zbog uključivanja akronima “LGBT” ili sličnog jezika povećava činjenica da će konačni dokument koji dolazi iz sinode navodno biti magisterijski, ako ga papa odobri.

U petak, nacrtna komisija će završit s izmjenom teksta, prije nego što predstavi konačni dokument sinodalnim ocima za glasovanje u subotu. Dvotrećinska većina od 267 glasova članova sinode bit će potrebna za svaki odlomak.

https://www.lifesitenews.com/news/smuggling-lgbt-into-the-youth-synod-do

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *