Kalifornija nastavlja promicati liberalne zakone o abortusima

Kao jedna od najliberalnijih država, Kalifornija nastavlja prilagođavati zakone o sigurnosti u korist klinika za abortuse, a na štetu pacijenata.

Npr. ove godine, odbijen je zahtjev za bolničkim transportom iz Klinika za abortuse kod hitnih slučajeva, dok je taj zahtjev i dalje na snazi kod klinika za porode. Ove promjene podržane su od Planned Parenthood organizacije u Kaliforniji.   

“Čini se ludim da Kalifornija priznaje potrebu transporta zdravih trudnica, dok se kod komplikacija za vrijeme abortusa ne osigurava takav transport koji bi uistinu mogao spasiti život tim ženama.” rekao je Troy Newman iz pro life udruge Operacija Spasavanja.

“Zašto Kalifornija tretira ove žene kao građane drugog reda?” pita Newman.

“Ovo je prije svega rezultat političke klime vlade Demokrata, kojima je prioritet manja odgovornost klinika za abortuse za sigurnost i zdravlje žena.” zaključuje Newman.

“Zabilježili smo slučajeve gdje su ustanove za abortuse doslovno izbacile žene u bolničkom hitnom prijemu bez ikakvih podataka o stanju pacijentice ili tipu ozljede, gdje se gubi dragocjeno vrijeme na dijagnostiku, a gdje brzina terapije znači razliku između života i smrti.” rekao je Newman.

Još jedan kalifornijski zakon nedavno je stavio žene u još veći rizik, koji dozvoljava izvođenje abortusa sestrama vježbenicama i drugim osobama koje nisu liječnici, čak u prvom tromjesečju.

Nakon toga u samo prva dva tjedna 2018 god., ova pro life organizacija Operacija Spasavanja, registrirala je 20 hitnih slučajeva sa klinika za abortuse. Sve ovo bilo bi inače dovoljno da se zakonski vrati odgovornost za komplikacije postupka abortusa na klinike za abortuse.

“Za vladu u Kaliforniji najvažnije je ubijanje beba, dok životi žena koji su ugroženi kao rezultat nedovoljno profesionalnog kadra, jednostavno ne zanimaju liberalne Demokrate” rekao je Newman

“Kada bi žene doista shvatile kako ih ovi zakoni stavljaju u podređeni položaj kao ljudskih bića, sigurno bi se pobunile”, zaključuje Newman.

https://www.lifesitenews.com/news/more-wretched-fruit-from-californias-abortion-regime

Komentar prevoditelja: Možemo samo pretpostaviti koliko su ovi Kalifornijski zakoni uštedjeli novaca Klinikama za abortuse, oslobađajući ih odgovornosti za bilo koju komplikaciju izvođenja abortusa. Drugim riječima oni ne moraju zbrinuti ženu nakon abortusa ako nešto krene krivo, ne moraju zaposliti profesionalce – liječnike za taj posao, a shodno tome i cijena osiguranja je značajno manja. Da ne spominjemo kako to znači da oni zapravo ne mogu odgovarati pred zakonom za ne savjesno liječenje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *