Kamion sa plakatima koji hvale Dubia Kardinala zaustavljen od policije, dok je kružio Vatikanom

RIM, 06. 11. 2017. Danas u Rimu, kamion za javno reklamiranje, koji je nosio pano sa slikom Kardinala Carla Caffare ( Dubia Kardinala koji je preminuo prije dva mjeseca)  i  Pape Ivana Pavla II, zaustavljen je od policije na dva sata zbog ispitivanja, dok je prolazio blizu Trga Sv. Petra. 

Kampanja ” sjećanje na Kardinala Carla Caffaru” organizirana je preko Talijanskih pro life i pro family grupa, Vita e, Pro Vita onlus i Fede&Cultura. Prema izvještaju, nakon što su zaustavljeni u ulici Via della Conciliazione (glavna ulica koja vodi do Trga Sv. Petra), organizatorima je naređeno da se jave u lokalnu policijsku postaju radi ispitivanja.

Nadzornik općine Borgo, pitao je Tonia Brandia (šefa ProVite), koji je cilj ove inicijative budući da – citiramo: “Kardinal Caffara nije u skladu sa papom Franjom”.

Brandi je iznenađeno odgovorio da se radi o sjećanju na svetog čovjeka, princa Crkve, a nikako ne o heretiku ili osobi koja je isključena od vladajućeg pape.

Oglasni kamion je zaustavljen na dva sata. Ispitivanje će biti nastavljeno sutra u 12 h, u policijskoj postaji, gdje će Brandi morati objasniti razlog za ovu inicijativu. Nadzornik je rekao kako je zabrinut za javni red te da neće više dozvoliti ovakve slike.

Objasnimo o kakvim slikama je riječ: 

Na gornjoj slici je lik Pape Ivana Pavla II kako pozdravlja veliku skupinu ljudi iz papamobila, sa riječima za vrijeme Svete Mise u Washingtonu 1979 god., u povijesnom posjetu Americi, gdje je rekao:” Ustat ćemo u obranu: kada se institucije braka napuste zbog ljudske sebičnosti ili se svedu na privremeni dogovor, koji se lako može raskinuti. Potvrdit ćemo nerazrješivost bračne veze.”

Donja slika, posvećena je nadbiskupu emeritusu Bologne, sa riječima: “Hvala ti, Kardinale Caffara / 6 listopad – 6 studeni 2017 in memoriam.”

Ispod su loga ovih pro life udruga.

Ove udruge, željele su odati počast, sjećanju, na tako čvrste branitelje života i obitelji kao što je bio Kardinal Caffara.

Oglasni kamion, zaustavljen je od policije u civilu i one u uniformama. 

Kakve subverzivne poruke ovi plakati sadrže?

Kako one uznemiruju javni red i mir?

Da li je moguće da u civilnoj i demokratskoj zemlji, gdje sloboda izražavanja i misli postoji, ne možemo odati počast svetom čovjeku, koji je zajedno sa tadašnjim Papom Ivanom Pavlom II, proveo čitav život u obrani života od samog začeća i obitelji temeljenoj na braku?

Presudite sami, dragi čitatelji.

https://www.lifesitenews.com/news/truck-honoring-dubia-cardinal-stopped-by-police-while-circling-vatican

Pravila komentiranja: HKZ cijeni i potiče komentare čitatelja. Komentare ipak treba ograničiti na temu, da budu precizni i jasni, poželjno bi bilo da se podupru činjenicama, u svrhu davanja novih informacija ili produbljivanja postojećih.
Ovaj prostor nije namijenjen da bi se na njemu vrijeđalo bilo koga, niti je namijenjen za širenje osobnih duhovnih iskustava, također nije namijenjen za učestalo osobno blogiranje niti za teološke rasprave među komentatorima. Nije tajna da postoje uljezi koji mogu napraviti štetu, zbog toga neke komentare moramo brisati. Ako ispunjavaju ova pravila, objavljeni komentari ne moraju nužno odražavati stajalište HKZ-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *