Kanadska škola pomogla jedanaestogodišnjoj djevojčici „transformaciju“ u dječaka, skrivajući to od roditelja

Škola u Alberti je omogućila 11-godišnjakinji „gender transformaciju“ iza leđa njenih roditelja. Obavijestili su ih tek kad je ona postala suicidalna osoba.

Djevojčica je rekla svojim učiteljima da želi postati dječak, ali da ne želi da to saznaju njeni roditelji. Postala je suicidalna nakon godinu dana živeći dvostruki život, kao dječak u školi, a kao djevojčica kući.

Tek kad je rekla svom savjetniku da je depresivna i da se želi ubiti, škola je obavijestila njene roditelje, kako je rekao odvjetnik John Carpay, direktor The Calgary-based Justice Center for Constitutional Freedoms (JCCF).

Roditelji su znali da se njihova kći, koja je blago autistična, bori, ali nisu imali pojma da je škola omogućila njenu „transformaciju“ u „dječaka“, kazao je Carpay. Carpay vjeruje kako je ovo dokaz da će radikalni Zakon NDP vlade Alberte, koji brani školama da kažu roditeljima, ako se njihovo dijete pridružilo gay udruzi, naškoditi ranjivoj djeci.

„Bez aktualnog slučaja, razum bi rekao: Ako su roditelji gurnuti u stranu, onda vi gurate u stranu najveći izvor ljubavi i najveći izvor zaštite koju djeca imaju. Zakon čini se ne prepoznaje da politički aktivisti ne vole ovu djecu kao što ih vole njihovi roditelji. Postoji pretpostavka da su politički aktivisti 100% dostojni povjerenja i mogu imati pristup djeci bez nadzora roditelja, što je nečuveno.“

U ovom slučaju kojeg je Carpay iznio na vidjelo u JCCF izjavi kojom se protivi Zakonu 24, naveo je da se, na početku puberteta u dobi od 11 godina, djevojčica  željela identificirati kao dječak i u socijalnom životu, a to znači da je htjela imati ime dječaka i da je se tako zove, koristiti wc i svlačionicu za dječake, te sa bude u sportskim ekipama za dječake.  

Škola je „udovoljila“ ovim njenim zahtjevima, a da to nisu rekli roditeljima te „bez ijednog dokaza da su roditelji nasilni na bilo koji način“.

No kad je priznala da je depresivna i suicidalna, škola je obavijestila roditelje, a oni su je odmah odveli.

Ravnatelj se „ispričavao i bilo mu je žao“, konzultirajući se s nadređenima, te je rekao roditeljima da će se škola pridržavati njihovih uputa, ako se njihova kći vrati, kako je navedeno u JCCF izjavi.

To uključuje ne sudjelovanje na susretima GSA (gay okupljanima), da je se ne oslovljava imenom dječaka već djevojčice, i ne sudjelovanje u aktivnostima dječaka.

Ravnatelj se također usmeno složio da će škola „odmah informirati roditelje oko bilo čega što se tiče gender identiteta njihove kćeri ili njenih pokušaja da pohađa GSA susrete jer bi u suprotnom išla protiv želja svojih roditelja“.

Carpay kaže da je JCCF čuo i od drugog para s autističnom kćeri, te zna i iz drugih slučajeva, kada su škole isprva držale roditelje u mraku.

Sadašnji Zakon daje ovlaštenje učiteljima za „rješavanje rijetkih individualnih situacija aktualnih ili onih slučajeva na koje se sumnja da su nasilje roditelja te im dozvoljava diskreciju kod pridržavanja informacija od roditelja, ako su takve okolnosti“, „Mijenjajući ovu diskreciju za Zakon koji traži tajnost, štetno je za djecu“, „Odsutnost iznimnih okolnosti kako bi se zabranilo da roditelji budu informirani, krši legalna prava roditelja i odgovornost za njihovu djecu“, rekao je Carpay.

https://www.lifesitenews.com/news/school-helped-11-year-old-girl-transition-to-boy-hid-from-parents

Pravila komentiranja: HKZ cijeni i potiče komentare čitatelja. Komentare ipak treba ograničiti na temu, da budu precizni i jasni, poželjno bi bilo da se podupru činjenicama, u svrhu davanja novih informacija ili produbljivanja postojećih.
Ovaj prostor nije namijenjen da bi se na njemu vrijeđalo bilo koga, niti je namijenjen za širenje osobnih duhovnih iskustava, također nije namijenjen za učestalo osobno blogiranje niti za teološke rasprave među komentatorima. Nije tajna da postoje uljezi koji mogu napraviti štetu, zbog toga neke komentare moramo brisati. Ako ispunjavaju ova pravila, objavljeni komentari ne moraju nužno odražavati stajalište HKZ-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *