Kanadski biskupi osuđuju Trudeauovu propagandu za pobačaj za ljetne poslove

Katolički biskupi osudili su liberalnu [kanadsku] vladu Justina Trudeaua zbog “potkopavanja vjerske slobode” tražeći da poslodavci potpišu izjavu o potpori pobačaju i transrodnim pravima kako bi dobili potpore za studentske ljetne poslove.

“Ova nova politika izravno se sukobljava s pravom na slobodu vjeroispovijesti i savjesti koja je također sadržana u Povelji o pravima i slobodama, kao i u vezanim zakonima”, izjava je Kanadske konferencije Katoličkih biskupa u priopćenju objavljenom u četvrtak.

“Ozbiljno se potkopava pravo na vjersku slobodu jer vlada Kanade izravno ograničava pravo vjerskih tradicija da drže, poučavaju i prakticiraju svoje principe i vrijednosti u javnosti”, napisali su biskupi.

“Vjerske zajednice vide pobačaj, seksualnu orijentaciju i rodni identitet ili izraz kao glavna pitanja etičkog, moralnog, društvenog i osobnog stava koji određuju naše shvaćanje ljudskog dostojanstva, a time i zahvalnost značenju i karakteru svakog ljudskog života,” navedeno je.

Trudeau, koji kaže za sebe da je katolik, najveći je pro-abortus premijer kojeg je Kanada ikad imala. Više njegovih stavova o braku i svetosti života su u sukobu s katoličkim seksualnim i moralnim naukom.

Biskupi su također napali liberalnu politiku kao “pokušaj ograničavanja glasova vjerskih zajednica u kanadskoj demokraciji i ograničavanje njihovog sudjelovanja u javnom prostoru”.

Neprofitne grupe, male tvrtke i poslodavci u javnom sektoru mogu zatražiti financiranje putem [programa] ljetnih poslova u Kanadi radi otvaranja novih radnih mjesta za učenike od 15 do 30 godina. Nekada su pojedini članovi parlamenta odobravali prijave.

Međutim, liberalna ministrica za zapošljavanje, Patty Hajdu, dodala je preduvjet za kandidate u 2018. nakon što je prošle godine postalo jasno da liberali ne žele da pro-life skupine dobivaju potpore za ljetne poslove u Kanadi.

Poslodavci se sada moraju složiti s izjavom da:

i posao i temeljni mandat organizacije poštuju pojedina ljudska prava u Kanadi, uključujući i vrijednosti na kojima se temelji Kanadska povelja o pravima i slobodama, kao i druga prava. To uključuje reproduktivna prava i pravo na slobodu od diskriminacije na temelju spola, vjere, rase, nacionalnog ili etničkog porijekla, boje, mentalnog ili tjelesnog oštećenja, seksualne orijentacije ili rodnog identiteta ili izražavanja.

Online prijave poništavaju se ako izjava nije potvrđena.

Biskupi pišu da, prema vladi, “to inzistiranje na reproduktivnim pravima (koja posebno uključuje “pravo na pristup sigurnim i legalnim pobačajima”), seksualnu orijentaciju i rodni identitet ili izražavanje ima za cilj “spriječiti mlade (uključujući i mlade od 15 godina) da budu izloženi zapošljavanju unutar organizacija koje mogu promovirati radna mjesta koja su suprotna vrijednostima sadržanim u Povelji o pravima i slobodama i pridruženom slučaju”.”

Trudeau je u srijedu branio tu politiku u gradskoj vijećnici u Hamiltonu, navodeći da “moramo znati da postoji razlika između slobode izražavanja i djelovanja prema tim izrazima i uvjerenjima”.

Također je ponovio liberalni stav da vjerske skupine imaju pravo prijaviti se za program.

Ali mnoge dobrotvorne organizacije, neprofitne organizacije i ustanove tvrde da u skladu sa savjesti ne mogu potpisati izjavu.

Biskupi to potvrđuju.

“Pored očiglednog i žalosnog kršenja slobode savjesti i vjeroispovijesti u pitanjima koja su izazvana novom politikom, bit će nesretne posljedice u praksi: ljetni kampovi će biti prisiljeni zatvoriti [svoja vrata]; smanjit će se usluge brojnih neprofitnih organizacija; vrijedne mogućnosti [ljetne] prakse bit će izgubljene”, pišu.

“To su samo neke od posljedica, koje će se osjetit u Katoličkim biskupijama i organizacijama, kao i u mnogim drugim vjerskim zajednicama diljem Kanade”.

Novo pravilo također se “protivi preporukama koje je na kraju ožujka 2017. godine donijelo Konzultativno vijeće o političkim aktivnostima dobrotvornih društava koje je imenovao ministar financija”, navode.

“Ove preporuke uključuju to da dobrotvorne udruge mogu davati podatke u svrhu informiranja i formiranja javnog mišljenja, te zagovarati zadržavanje ili izmjenu zakona ili politike, bilo u Kanadi (na bilo kojoj razini vlasti) ili izvan Kanade”.

https://www.lifesitenews.com/news/breaking-canadian-bishops-condemn-trudeaus-pro-abortion-pledge-for-summer-j

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *