Kardinal Angelo Bagnasco dolazi u Zagreb na proslavu Majke Božje od Kamenitih vrata

U srijedu 16. svibnja 2018. godine u prostorijama Nadbiskupskog duhovnog stola održan je prvi organizacijski sastanak za nadolazeću svetkovinu Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice Grada Zagreba.

Na sastanku, pod vodstvom mons. Mije Gorskog, pomoćnog biskupa zagrebačkog, sudjelovali su moderator NDS-a preč. Tomislav Subotičanec, voditelji pastoralnih ureda Zagrebačke nadbiskupije i drugi koji su uključeni u organizaciju proslave Majke Božje od Kamenitih vrata.

Na početku sastanka naglašeno je da će proslava Majke Božje od Kamenitih vrata ove godine biti 30. svibnja, a ne 31. svibnja kako je to uobičajeno. Razlog tomu je što svetkovina Tijelova ove godine pada na dan 31. svibnja.

Ovogodišnju proslavu predvodi kardinal Angelo Bagnasco, nadbiskup Genove i predsjednik Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) u zajedništvu s kardinalom Josipom Bozanićem, nazočnim biskupima, svećenicima i vjernicima grada Zagreba.

http://www.zg-nadbiskupija.hr/dokumenti/aktualnosti/zapocele-pripreme-za-proslavu-majke-bozje-od-kamenitih-vrata

Za razliku od prošle godine kada je procesiju od Kamenitih vrata vodio heretični Kardinal Cupich, sada je na procesiju pozvan istinski borac za pro-life ciljeve – Kardinal Angelo Bagnasco. U nekoliko navrata ovaj hrabri kardinal svjedočio je bez straha za pro life ciljeve, unatoč napadima tadašnjeg Talijanskog premijera Renzija, i nezadovoljstva pape Franje. 

Naime tadašnji Premijer Renzi, koji se deklarira katolikom, zastupa istospolne zajednice, te je javno kritizirao Kardinala Angela Bagnasca zbog kako kaže njegovog uplitanja u ova državna pitanja. 

Kardinal Bagnasco osudio je istospolne zajednice navodeći kako imaju za cilj umanjiti važnost obitelji i zbuniti ljude. 

U Siječnju 2016 god. za vrijeme protesta pro life skupine protiv nadolazeće legalizacije istospolnih zajednica u Italiji, Kardinal Angelo Bagnasco javno je podržao skup kao predsjednik biskupske Konferencije Italije. Odmah nakon toga papa Franjo je abruptno prekinuo unaprijed dogovoreni sastanak sa Kardinalom Bagnascom , pokazujući time svoje nezadovoljstvo njegovim javnim istupanjem za Katoličke i pro life ciljeve.

Zamolimo dragog Isusa da naši Biskupi i svećenici poučeni primjerom Kardinala Angela  Bagnasca, dobiju hrabrost da se suprotstave nadolazećim herezama sekularnog svijeta i liberalne teologije, kako bi sačuvali istinsku vjeru i duše vjernika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *