Kardinal Brandmuller upozorava Katolike da ne gledaju na većinu nego na manjinu koja istinski živi vjeru

Rim, 7. travanj. 2018 god. – Povijest nas je naučila da se istina ne nalazi uvijek u većini, nego prije u manjini koja istinski živi i svjedoči vjeru, rekao je Kardinal Brandmuller, jedan od četvorice dubia kardinala u Rimu.

Govoreći na konferenciji Katoličke Crkve, Kardinal Brandmuller je rekao: “kada Katolici slijede masu u rastavama i ponovnim vjenčanjima ili uporabi kontracepcije, to nije masovno svjedočenje vjere nego masovno otpadništvo od nje.”

“Na primjer, u pripremnoj fazi biskupskih sinoda, biskupima su poslane ankete, koje su trebale biti teološki relevantan primjer osjećaja vjernika, kroz javno i moderno mišljenje. Ove ankete su međutim vrlo lako došle do raznih Katoličkih organizacija, prije nego što bi ikada došle do normalnih zajednica vjernika. Stoga se i utjecaj koji šire te organizacije daleko više počinje cijeniti nego istinsko mišljenje pravih vjernika.

U povijesti Crkve, često je manjina bila ta koja je istinski živjela i svjedočila vjeru. Iskustvo Crkve nam govori da se istina vjere čuvala ne naporima teologa ili učenjem većine biskupa nego u srcima vjernika. 

Osjećaj vjernosti vjeri (sensus fidei fidelium), izražen je daleko autentičnije kroz spontane inicijative vjernika kao što je masovna demonstracija u Francuskoj protiv istospolnih brakova, zatim peticija skoro milijun vjernika papi Franji da razjasni pomutnju nakon objave Amoris Laetitia, koju slijedi više od 200 uvaženih učitelja iz cijelog svijeta, onda Marš za život u Americi i ljudska krunica u Poljskoj i drugim mjestima u svijetu.”

“Vrijeme je da Magisterijum obrati pozornost na ove svjedoke vjere”, zaključuje Brandmuller.

https://www.lifesitenews.com/news/cardinal-brandmueller-talk

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *