Kardinal Burke: Đavolsko je djelo Crkvu prilagođavati kulturi smrti

Rim, Kardinal Raymond Burke nije uljepšavao riječi na nedavnom okupljanju mladih u Rimu, opisujući sadašnju situaciju u Crkvi kao Đavolsku, koja pokušava prilagoditi Crkvu svijetu i njegovoj kulturi smrti.

“Svijet i njegova kultura, ujedinjuju se u napadu na život, integritet obitelji i slobodu savjesti, stoga sada kao nikada prije trebaju Crkvu koja govori istinu, jasno i glasno.” rekao je Burke.

“A ipak, ona (Crkva) daje dojam kako se pokušava približiti ovoj kulturi, koje je istinska kultura smrti i na neki način hoće biti dio te kulture”, nastavio je Burke.

“Ovo je doista đavolska situacija,” dodao je Burke.

Burke opisuje kako Crkva sada nudi lažnu vrstu milosrđa, tj., dojam da se brine o čovječanstvu, o čovjeku, dok u isto vrijeme zanemaruje istinu.

Papa Ivan Pavao II upozorio je na ovo stanje u Crkvi, te pozvao na novu evangelizaciju protiv sekularizma i relativizma koji se uvukao unutar Crkve.

“Ovdje se suočavamo sa teškim grijehom, koji se jedino tako može nazvati.” zaključuje Burke.

Kardinal poziva mlade ljude koji istinski nastoje živjeti Riječ Božju, da ne napuštaju Crkvu u ovo vrijeme i da se odupru nauku “ništavnih razonoda”.

“Nauka ništavnih razonoda ne nudi odriješenje, čak i u područjima filozofije i teologije. Čovjek istinski može biti sretan, samo preko Križa i slave Uskrslog Krista, koja može dati mir njegovoj savjesti i spasenje njegovom životu.” riječi su Ivana Pavla II, citirao je Burke.

https://www.lifesitenews.com/news/cdl.-burke-its-diabolical-for-church-to-accommodate-herself-to-culture-of-d

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *