Kardinal Burke hvali hrabri zahtjev svećenika da biskupi isprave greške u Crkvi

Kardinal Raymond Burke izjavio je kako se nada da će novi svjetski poziv svećenika za biskupsku “potvrdu Evanđelja” nadahnuti biskupe kako bi uklonili zbunjenost današnjeg vremena u Crkvi i time početi liječiti podjelu u pogledu Katoličke vjere i njene prakse”.

Zahtjev svećenika da biskupi isprave sveobuhvatne “pogreške” o kršćanskom moralnom životu “izražava ono što više puta slušam od dobrih i vjernih svećenika koji rade u različitim dijelovima svijeta”, rekao je Burke za Nacionalni katolički registar.

“Ponovno uvođenje pogrešnog moralnog učenja, koje je Crkva u različitim vremenima u prošlosti, ispravljala i disciplinirala, uzrokuje najozbiljniju konfuziju i podjelu u Crkvi na veliku štetu duša i ometa misiju Crkve da bude “svjetlo narodima”, rekao je kardinal, jedan od potpisnika dubie papi Franji.

“Jedini pravni lijek” za ovu krizu je “ponovna potvrda Apostolske vjere od strane nasljednika Apostola”, rekao je. Pohvalio je “mudre” i “hrabre” akcije svećenika koji stoje iza pastoralnih žalbi i kažu da su ih potpisali “iz ljubavi prema Crkvi, a posebno zbog dijela stada Kristova u njihovoj svećeničkoj skrbi”.

Zahtjev za ponovnim potvrđivanjem Evanđelja navodi deset “ključnih” pitanja za koja se svećenici nadaju kako će ih biskupi riješiti. Oni se odnose na grijeh, Pičest, savjest, brak i seksualnu etiku, pitanja o kojima je bilo mnogo zbrke unutar Crkve nakon Amorisa Laetitia.https://www.lifesitenews.com/news/cardinal-burke-praises-priests-wise-and-courageous-request-that-bishops-rea

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *