Kardinal Burke: Zbunjenost, podjela i pogreške mogu biti znak Kraja Vremena

Kentucky, 8.8.2017 – Zbunjenost podjela i pogreške unutar Katoličke Crkve koja dolazi od pastira čak i na najvećim pozicijama daje naslutiti da bi mogli biti na Kraju Vremena, rekao je Kardinal Raymond Burke.

Kardinal koji je govorio 22.7. na „ Church Teaches Forum“ u Louisvilleu je rekao da po njegovu mišljenju vremena realno izgledaju apokaliptična. „ Živimo u najtežem vremenu svijeta i također Crkve“ dodao je.

Burke jedan od Crkvenih najuglednijih stručnjaka za Kanonsko pravo kaže kako se zlo koje je prihvatila posebno zapadna kultura, sada infiltriralo u Crkvu, prelazeći sa pastira na ovce.

„Ali na đavolji način, zbunjenost i pogreške koje su vodile ljudsku kulturu putem smrti i uništenja, također su ušle u Crkvu tako da je dovedena blizu kulture, bez čini se znanja o svojoj vlastitoj misiji i identitetu, čini se bez hrabrog klera koji bi propovijedao Evanđelje Života i Božji Zakon radikalno sekulariziranoj kulturi“ rekao je.

Burke je ukazao na primjer nedavne izjave predsjednika Njemačke biskupske konferencije kardinala Rainharda Marxsa koji je izjavio da legalizacija istospolnih brakova u Njemačkoj nije glavna briga Crkve, Umjesto toga, Marx je rekao da bi Crkva trebala biti zabrinuta o što je on nazvao netoleranciji prema osobama koje pate od istospolne privlačnosti.

Burke je nastavio da postoje pastiri koji iz razno raznih razloga šute o situaciji u kojoj se Crkva našla ili više ne vide jasno Crkvena učenja zbog zbunjenosti i pogrešaka koje sve više pogoršavaju stanje totalnog kolapsa Kršćanske kulture.

Burke je rekao da je za njega veliki znak da je Crkva jako pala u svojoj misiji to što se ona više ne suočava sa agresivnim napadima sekularnih medija.

„ Prije nekog vremena, Kardinal u Rimu je komentirao kako je dobro da sekularni mediji više ne napadaju Crkvu, kako su to činili nemilosrdno za vrijeme pontifikata Pape Benedikta XVI. Za mene je odobravanje sekularnih medija, naprotiv, znak da je Crkva jako pala u svojem jasnom i hrabrom svjedočenju svijetu za spasenje svijeta“  

https://www.lifesitenews.com/news/confusion-division-in-church-shows-we-may-be-in-the-end-times-cardinal-burk

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *