Kardinal Caffarra: Abortusi i homoseksualnost pokazuju da je nastupila “konačna bitka” između Boga i sotone

RIM, 19. 05. 2017., Proročanstvo Fatimske vidjelice Sestre Lucije, kako će konačna bitka između Boga i sotone biti u vezi braka i obitelji, ostvaruje se danas, rekao je kardinal govoreći na Katoličkoj konferenciji u Rimu.

“Ono što je Sestra Lucija rekla o onim danima ispunjava se u ovim našim danima,” rekao je Kardinal Carlo Caffarra, jedan od potpisnika Dubie, koji je nadbiskup emeritus Bolonje i bivši član Pontifikalnog Koncila za Obitelj.

Caffarra je ovo komentirao na godišnjem Forumu za Život u Rimu. Nakon njegove prezentacije, Kardinal Raymond Burke, drugi potpisnik Dubie, pozvao je Katoličke vjernike da “rade na posvećenju Rusije Bezgrešnom Srcu Marijinu.”

Kardinal Caffarra, koji je prvi predsjednik Pontifikalnog Instituta o braku i obitelji Ivana Pavla II, komentirao je “konačnu bitku” u osvrtu na pismo koje je pisao Sestri Luciji u ranim 1980 godinama kako bi je molio za njene molitve dok je osnivao Institut. Nikad nije očekivao odgovor.

Ali, na njegovo iznenađenje, Caffarra je primio opširno pismo potpisano od sestre Lucije u kojoj ona govori o “konačnoj bitci” koja će doći na kraju vremena.

Fatimska je vidjelica napisala kako će “konačna bitka između Gospodina i sotonskog kraljevstva, biti o braku i obitelji. Ne bojte se, (dodala je), jer tko god radi na posvećenju braka i obitelji biti će predmet suprotstavljanja i borbe na svakom koraku, jer ovo je odlučujuće pitanje.” Onda je zaključila : ”  ipak, Naša Gospa je već zdrobila njegovu glavu”.

Pismo je sada u arhivima Instituta Ivana Pavla II za brak i obitelj.

Bitka

Caffarra je rekao u svojoj prezetaciji da postoje dvije suprotstavljene sile u ovoj bitci. Jedna je ” Ranjeno Srce Raspetog -Uskrslog Krista” koji poziva sve ljude k sebi. Druga je “moć sotone, koji ne želi biti istjeran iz svojeg kraljevstva”.

Kardinal je rekao da mjesto na kojem će se voditi ova bitka jeste ljudsko srce.

“Isus, Otkrivenje Oca, privlači snažnom silom k Sebi. Sotona radi protiv ovoga, kako bi neutralizirao privlačnu silu Raspetog – Uskrslog Krista. Sila Istine koja nas čini slobodnim djeluje na srce čovjeka. Sotonska sila laži čini nas robovima”, dodao je.

Ove dvije privlačne sile stvaraju dvije kulture, rekao je “kulturu istine i kulturu laži”. “Postoji Knjiga u Svetom Pismu, posljednja, Apokalipsa, koja opisuje konačno sučeljavanje dvaju kraljevstava. U ovoj knjizi, Privlačnost Krista preuzima oblik trijumfa nad neprijateljskom moći kojom zapovijeda sotona. To je trijumf koji dolazi nakon duge borbe. Prvi plodovi pobjede su mučenici,” rekao je.

Caffarra je rekao da legalizacija abortusa dolazi od “kulture laži” gdje se “zločin” ubojstva ljudskog bića vidi kao “dobro”.

Abortus je “djelo svetogrđa”, rekao je, dodajući kako je to “najdublja negacija istine o čovjeku”.

“Razlog zašto čovjek ne smije proliti krv čovjeka, je zato što je on slika Božja. Kroz čovjeka, Bog prebiva u Svom stvorenju. Ovo stvorenje je hram Gospodina, jer ga čovjek nastanjuje. Nagrditi nedodirljivost ljudske osobe jest svetogrdno djelo protiv Svetosti Boga. To je sotonski pokušaj da generira “protu – stvaranje” ohrabrujući ubijanje ljudi, sotona je postavio temelje za svoju “kreaciju”, odstranjujući sliku Božju iz stvorenja, kako bi zamračio Božju prisutnost u njima,”.

Kardinal je rekao da homoseksualni “brak” također dolazi od “kulture laži” budući da “niječe cjelovitu istinu o braku” kako dolazi iz “uma Boga Stvoritelja”.

“Božanska objava govori nam kako Bog razmišlja o braku: kao zakonitoj zajednici muškarca i žene, izvoru života. U umu Boga, brak ima trajnu strukturu, temeljenu na dualnosti ljudskog bića: ženstvenosti i muškosti. Ne dva suprotna spola, nego jedan sa i za drugoga,” rekao je.

“Jedinstvo između čovjeka i žene, koji postaju jedno tijelo, je ljudska suradnja u stvaralačkom djelu Božjem,” dodao je.

Sotona, u nametanju laži abortusa i homoseksualnosti, nastoji uništiti dva najvažnija stupa stvaranja, “ljudsku osobu” stvorenu na sliku Boga i “bračnu zajednicu” između muškarca i žene.

“Aksiološko uzdizanje abortusa do subjektivnog prava je uništavanje prvog stupa. Oplemenjivanje homoseksualnih odnosa, kada se izjednačavaju sa brakom, je uništenje drugog stupa,” rekao je Caffarra.

Sotonski krajnji cilj je “sagraditi zapravo anti-stvorenje,” ili “alternativno stvorenje”, gdje je Bog i svaki znak njegove ljepote i dobrote izbrisan.

“Ovo je krajnji, užasni izazov koji sotona baca na Boga,” rekao je Kardinal.

Biti vjerni sljedbenik Krista u ovim vremenima znači “svjedočiti…otvoreno i javno” za istinu Božjeg stvorenja, s poštovanjem dostojanstva ljudske osobe i braka.

“Netko tko ne svjedoči na ovaj način je kao vojnik koji bježi u odlučujućem trenutku bitke. Mi više nismo svjedoci, nego dezerteri, ako ne govorimo otvoreno i javno,” rekao je.

Caffarra hvali pro-life Marš za Život koji se događa po svijetu kao “veliko svjedočanstvo” istine o vrijednosti svake osobe.

On uspoređuje Kršćane koji se suprotstavljaju grijehu kao doktore koji se bore sa bolesti, govoreći svome slušateljstvu, da kao što se sa bolesti ne može potpisati primirje, isto vrijedi i za grijeh.

“To bi bio užasan liječnik koji bi prihvatio pomirbeni stav prema bolesti,” rekao je. Značenje Augustinove izreke “Ljubi griješnika, progoni grijeh,” znači “istjeraj grijeh. Slijedi ga gdje leži u skrovitim mjestima, osudi ga, dovodeći na svijetlo njegovu prikrivenost.” 

https://www.lifesitenews.com/news/abortion-homosexuality-show-final-battle-between-god-and-satan-has-come-car

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *