Kardinal Čikaga pozvao pro-gay Vatikanskog savjetnika da održi govor u katedrali

Čikago, Illinois, Rujan 25, 2017 god., Čikaški kardinal Blase Cupich, pozvao je Isusovca James Martina da održi govor u njegovoj katedrali, nakon što su druge Katoličke organizacije odbile dobrodošlicu ovom svećeniku koji podupire i reklamira LGBT zajednice u svojim govorima.

James Martin će ponuditi Korizmeno promišljanje 22. i 23. 03. u Katedrali Svetog Imena.

Nadbiskupija Čikaga pozvala je sve preko svog Twittera na dobrodošlicu Ocu Martinu u petak poslijepodne a, kardinal je nekoliko puta Tweetao ovaj poziv.

Poziv od kardinala Cupicha, dolazi u trenutku uzavrelih događaja oko Martina i njegovog kontroverznog stava u korist LGBT aktivnosti i osobnog poistovjećivanja. Martin koji je Vatikanski savjetnik za komunikacije i urednik Isusovačkog Magazina Amerika tvrdi da se Crkvena učenja o homoseksualnosti mogu mijenjati u nekoj bliskoj budućnosti.

Kardinal Cupich izrazio je svoju potporu na izvanrednoj sinodi 2015 god.,  da osobama u istospolnim zajednicama treba dozvoliti primanje Sakramenata ako su one to odlučile u skladu sa svojom savjesti. On je također istaknuo ovaj svoj stav i u drugim prilikama. 

Nadbiskupija Čikaga nije odgovorila na pitanje Life Site Newsa, da li ovaj poziv za Martina ima veze sa nedavnim otkazivanjem dobrodošlice ovom visokorangiranom svećeniku u nekoliko drugih župa.

Otac Martin promptno je odgovorio preko svog twetera na poziv Kardinala Cupicha sa zahvalom. Prema National Catholic Reporter protesti “desničara” doveli su do otkazivanja dolaska Martina od strane Reda Sv. Groba u New York City i u Londonu i Walesu.

Grupe označene desničarskim uključuju Life Site News, Curch Militant i popularnog Katoličkog bloggera Oca John Zuhlsdorf-a.

Teološki Koledž u Washingtonu otkazao je također dolazak Martinu za slijedeći mjesec.

Ova otkazivanja Martin povezuje sa kampanjom protiv njega, zbog njegove knjige “Gradeći Mostove”.

U knjizi, on traži od Crkve da pokaže veće prihvaćanje “LGBT katolika” i to na način da promijeni govor prema njima u Katekizmu Katoličke Crkve, te da prestane otpuštati zaposlenike koji javno narušavaju Crkvena Učenja o seksualnom moralu.

Martin ide tako daleko nazivajući svoje neistomišljenike “krajnje desničarskim grupama” preko twetera i javnih intervjua.

Drugi pobornici ovog Isusovca osuđuju njegovu opoziciju riječima: homofobi, diktatura, verbalno nasilje i rak klevete u Crkvi.

Jedan od Martinovih pristaša je i Biskup San Diega Robert McElroy koji u svojim intervjuima ne bira riječi kada opisuje njegovu opoziciju. Svoje stavove biskup McElroy temelji na svojoj izvrnutoj pretpostavki kako “čistoća nije centralna vrlina u Crkvenom moralnom životu i ona nema jedinstvenu moć u našem odnosu prema Bogu i određenju našeg moralnog karaktera.” 

Prema Martinovim riječima opozicija od strane pojedinih Katoličkih medija usmjerena je isključivo na širenje nasilja prema njemu.

https://www.lifesitenews.com/news/chicago-cardinal-invites-lgbt-friendly-priest-to-give-talk-at-his-cathedral

Ovdje je jedna od slika Isusovca Jamesa Martina, koja nije fotomontaža niti je šala.

http://shoebat.com/2017/09/25/major-division-not-seen-in-catholic-church-for-centuries-erupts-as-60-major-catholic-cardinals-priests-bishops-and-laity-issue-declaration-of-heresy-to-pope francis/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+shoebat+%28Walid+Shoebat%29

One Comment

  1. tomislav

    Čini mi se da je narečeni prelat gostovao i u našoj katedrali kod Bozanića, dok Burke nije bio primljen takvom pažnjom. Žalosna majko rimokatolička!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *