Kardinal Dolan: Duh Met Galae, uopće nije bio uvredljiv ili svetogrdan

New York, 9. svibnja 2018. Kardinal Timothy Dolan branio je kontroverzni Met Gala ove godine kao “slavlje onoga što zovemo evangelizacijom kulture”.

“Nisam osjetio da je duh večeri uopće uvredljiv ili svetogrdan”, rekao je kardinal za Crux, o događaju gdje je model Victoria’s Secret odjevena kao seksi kardinal uz desetke drugih poznatih osoba koje su bile obučene u katoličke svećeničke odore.

“Da li je nešto bilo pomalo čudno? Da, ali nisam sreo niti jednu osobu koja je željela biti ironična ili uvredljiva o Crkvi”, rekao je Dolan.

Nastavio je: “Mogli smo održati predavanje u muzeju o katoličkoj imaginaciji, ali ne bi došlo puno ljudi, osobito ne mnoštvo od sinoć. Ali, kad odradite ovakvu večer, sve ćete privući.”

“Čovječe, govori o javnoj domeni – s nekima od pokretača i motivatora koji su bili tamo – i reći će ti da ih ovo podsjeća na pozitivne uspomene na Crkvu i na pobožnosti, molitve, tradiciju i liturgije, kao što su mnogi od njih i rekli. To može biti samo za dobro Crkve. “

“Bio sam sretan što sam bio tamo. Ako ovo pomogne ljudima da ponovno otkriju te korijene, onda aleluja, to je pobjeda.”

Druge kostime koje su nosile poznate ličnosti na Met Galau, uključivale su seksualiziranu Blaženu Djevicu Mariju, Rihannu odjevenu kao papa, i “svjetlucanje obnaženih tjela” ukrašenih kršćanskim simbolima, kako je to objasnio Piers Morgan.

Kako kardinal Dolan nije primjetio ništa neobično? 

Objašnjenje je zapravo vrlo jednostavno. Kada se osoba previše brine o svjetskim trendovima i mišljenjima, te nastoji biti dio njih kao što to čine danas mnogi klerici, a sve  pod krinkom privlačenja ljudi u Crkvu, oni (ti svećenici, biskupi i kardinali), postaju neminovno neosjetljivi za iskonsku nevinost koju su nekada imali, dok su davali zavjete čistoće i postali Kristove posvećene sluge. Sve se to kroz godine suptilno gubi, dok stoje okruženi blještavilom svijeta želeći biti dio njega, a njihova savjest otupljuje za prave duhovne vrijednosti. Nakon toga čovjeku ništa nije čudno, niti svetogrdno, jer nisu više kao djeca, nemaju srama.

https://www.lifesitenews.com/news/cardinal-dolan-spirit-of-the-met-gala-was-not-offensive-or-blasphemous-at-a

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *