Kardinal Dolan, lažna crkva i LGBT

Kardinal Timothy Dolan pohvalio je svećenike koji su predvodili svetogrdni “transrodni sprovod” za LGBT aktivista u katedrali Svetog Patrika, u New Yorku rekavši da su postupili “izvanredno dobro”.

“Mislim da je naša katedrala postupila izvanredno dobro”, rekao je Dolan u nedavnoj podcast epizodi Razgovora s kardinalom Dolanom.

Pohvalio je svećenike koji su održali sprovod jer su umjesto Svete Mise slavili liturgiju riječi uz bezobrazno mnoštvo, a svećenici su tijekom cijelog skandaloznog događaja dopustili brojne blasfemije i svetogrđa.

“Opet pozdravljam naše svećenike, koji su donijeli brzu odluku govoreći: „S ovakvim ponašanjem, ne možemo služiti Misu, služit ćemo liturgiju riječi…“, rekao je Dolan.

Na početku sprovoda vlč. Edward Dougherty, koji je vodio događaj, u šali je rekao: “Osim na Uskrsnu nedjelju, zapravo nemamo ovako dobro raspoloženu publiku.”

U videu s događaja, Doughertyja se može čuti kako mu netko govori da bi trebala biti samo pogrebna služba, “a ne Misa” nakon što je gomila transrodnih aktivista eruptirala u glasan pljesak i poklike.

Dougherty je cijelo vrijeme govorio o ateističkoj transrodnoj osobi i aktivistu prostitucije, poznatom kao “Cecilia Gentili” – muškarcu koji se “identificirao” kao žena – kao “ona” i naznačio da je Gentili na putu u raj.

Također je tolerirao bezbrojne psovke i ismijavanja katoličke vjere tijekom bogoslužja, tijekom kojih se ismijavala Majka Božja (zamijenivši riječi “Ave Maria” pjevanjem “Ave Cecilia”, kao da je Cecilia Gentili svetac i usporediv s Majkom Božjom).

Dok je svećenik sjedio u blizini, jedan homoseksualni par izmijenio je poljubac na oltaru.

Kad je “muž” pokojnog Gentili nazvao “anđelom”, Dougherty je pljeskao rukama u znak odobravanja. Drugi govornik nazvao je Gentilija “našim svecem koji je radio na tome da seksualni radnici budu slobodni”.

U određenim trenucima tijekom službe, Dougherty se mogao čuti kako se smije šalama publike. Na glavnom oltaru Svetog Patrika “transrodne osobe” su se grlile i ljubile tijekom raznih govora u znak sjećanja. Bogohulno pjevanje ispunilo je cijelu katedralu dok su Gentilijev lijes nosili niz prolaz, u pratnji Doughertyja, koji je na kraju rekao: “Oprostimo se od naše sestre Cecilije.” Dodao je: “Jednog dana ponovno ćemo je radosno pozdraviti.”

Kardinal Dolan je pohvalio svećenika i osoblje katedrale, rekavši: “Bravo za naše ljude u katedrali koji nisu znali ništa o ovome što se sprema.”

Rekao je da su organizatori sprovoda osoblju katedrale rekli da je Gentili katolik koji je želio da mu se održi sprovod u katedrali Svetog Patrika.

Kardinal Dolan je Gentili nazvao “ženom” tijekom podcasta.

“Nismo znali pozadinu; ne radimo provjere FBI-a na ljudima koji žele biti pokopani”, rekao je Dolan.

“Naša politika u katedrali je da budemo otvoreni i gostoljubivi prema svima koji žele biti pokopani ovdje, a mi o tome nismo imali pojma.”

Kanonsko pravo zahtijeva da se katolički pogrebi uskrate nepokajanim “očiglednim grešnicima kojima se ne može odobriti crkveni pogreb bez javne sablazni vjernika”. Više o ovom događaju možete saznati OVDJE.

Dok razmišljamo o Kardinalu Dolanu, lažnoj crkvi i LGBT pokretu, tužno zaključujemo sa Isusovim riječima u poruci iz Knjige Istine kojoj je danas točno deseta godišnjica:

„Bog“ kojega će oni proglašavati neće biti Moj ljubljeni Otac

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *