Kardinal Dolan tweetajući naletio na minsko polje

Vrijeme kada je kardinal mogao učiniti jednu stvar i reći drugu bez posljedica, brzo se završava.

Nije da će većina njih odustati od svog licemjernog ponašanja; međutim, bit će prozvani puno brže i mnogo češće.

 

Najnoviji slučaj: kardinal Dolan, glavni glumac Crkve u SAD-u.

 

 

To je tip koji je imao toliko skandala u posljednjih nekoliko godina, da je izgleda olako zaboravio bar polovicu njih. On je sretan što zajedno s LGBT aktivistima sudjeluje u paradi Svetog Patrika, nema problema sa sudjelovanjem u skandaloznom Met Gala festivalu, koji se ruga crkvi.

Odbio je izopćiti guvernera Cuoma za njegovu potporu najnovijem zakonu koji dopušta ubojstvo u državi New York. Zapravo, on je napao one koji žele da se čovjek izopći. 

 

 

Mislili biste da jedan takav ima barem pristojnost da šuti i da se ne pokušava prikazati kao moralist, konzervativac, ili oboje.

 

Pogrešno.

 

Tweetovao je vlastitu refleksiju o najnovijoj lažnoj Sinodi i blagdanu Sv. Petra Damjana, očito se nadajući da će ispolirati svoje “konzervativne” vjerodajnice ovim konzervativnim tweetanjem nakon što zapravo ništa ne radi u stvarnom životu.

Tako je napisao da je Sveti Damjan tražio način kako da reformira Crkvu, posebno zbog nemoralnosti biskupa svoga vremena. U istom tweetu, Dolan nije propustio pohvaliti lažnog proroka.

 

Na Dolanov tweet prvi je odgovorio Michael Voris sa Church Militant, a nakon njega uslijedila je cijela lavina komentara.

Vorisov Tweet: „Stvarno očekujete da vjernici vjeruju da ste iskreni? Ozbiljno? Parada Dana sv. Patrika. Mustociello, Peter Miqueli, Gay NY svećenici s ljubavnicima u svojim rektoratima. Postanite realni. Stvarno želite reformu? Dajte ostavku.“

 

Kardinal Dolan uskoro će shvatiti da biti stranački prijatelj svjetovne moći tijekom tjedna, a u subotu biti konzervativni junak koji će pobijediti u tweetu, postaje sve neugodnije.

Vrijeme za ovakve male PR trikove je iza nas.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *