Kardinal izbacio tradicionalnog svećenika iz službe, unatoč tome što je nedužan

CHICAGO, Illinois, 25. lipnja 2018. – U ožujku je kardinal Blase Cupich, katoličkom svećeniku u Chicagu, koji je vodio tradicionalnu župnu zajednicu, oduzeo sve dužnosti iako nije bilo dokaza optužbe za navodni prekršaj.

Čovjek koji je postao kardinal od strane pape Franje 2016. godine, uklonio je fra Franka Phillipsa, CR, kao župnika crkve Sv. Ivana Cantiusa, zbog “vjerodostojnog navoda nepravilnog ponašanja s odraslim ljudima” Prema kardinalovom potpisanom pismu pročitanom župljanima na Misi za vikend od 17. do 18. ožujka.

Međutim, prošlog tjedna nezavisna grupa župljana i pristaša oca Phillipsa objavila je putem internetske stranice Protect Our Priests da je otac Phillips oslobođen optužbi.

“Povjerenstvo za reviziju zaključilo je da Phillips nije prekršio niti jedan sekularni kazneni, građanski ili kanonski zakon “, izjavila je skupina dana 20. lipnja.

„Fra Phillips je oslobođen od tog čina, a to je potvrdio Dr. Sc. Gene Szarek, poglavar provincije Kongregacije Uskrsnuća po primitku Izvješća povjerenstva. Sada molimo za molitvu i odaziv Njegove Eminencije, Kardinala Cupicha, nadbiskup Chicaga, za povratak našeg pastira “, izjavila je skupina.

Budući da je otac Phillips član Kongregacije Uskrsnuća, istraga je bila dodijeljena njegovoj vjerskoj zajednici koja je imenovala nezavisni odbor za saslušanje i razmatranje dokaza.

Odbor je tada trebao pripremiti pismenu odluku za odgovarajuću kanonsku vlast, u ovom slučaju, Cupicha.

Zaključak odbora od 26. svibnja, priopćila je stranica Protect Our Priests, nakon što je od optuženika slušala stotine sati svjedočenja, ljudi koji su poznavali optuženika i drugih koji su se pojavili u obranu svog oca Phillipsa.

Unatoč nalazima odbora da otac Phillips nije prekršio svjetovno krivično, građansko ili kanonsko pravo, njegovi svećenički fakulteti neće se vratiti i ostaje uklonjen iz župe Sv. Cantiusa i redovnika kanona Sv. Ivana Cantiusa.

Pismo od 24. ožujka od Genea Szareka, poglavara provincije Kongregacije Uskrsnuća, postavljeno u župnim biltenima prošlog vikenda i objavljeno na web stranici Sv. Cantiusa, obavijestilo je župljane da je nadbiskupija odlučila da se otac Phillips povuče iz javnog djelovanja.

“Prihvaćamo odluku nadbiskupije da će fra. Phillipsove mogućnosti za javno djelovanje ostati povučene i da se ne vrati kao župnik Sv. Ivana Cantiusa i kao nadređeni redovnik redovnika Sv. Ivana Cantiusa “, navodi se u pismu.

LifeSiteNews nije dobio odgovor na upit nadbiskupiji, o tome zašto je kardinal Cupich spriječio oca Phillipsa od obavljanja svećeničke službe.

Politika nad pravdom

Oakes Spalding, župljanin i bloger St. John Cantius napisao je da je “ovo naravno perverzija”.

Spalding je izjavio da je uvjeren da je otac Phillips nevin zbog bilo kakvih nepoštivanja moralnih, pravnih ili građanskih normi, te da su optužbe političke i pokušaj zaustavljanja tradicionalne katoličke župe.

Dalje je napisao da su te navode “poduzeli neprijateljske snage u nadbiskupiji i drugdje kao priliku da napadnu i unište nevjerojatno uspješnog tradicionalističkog pastira, koji je izgradio i vodio jednu od najmoćnijih župa u Chicagu. “

“Konačni rezultat nije bio utemeljen na pravdi, nego na politici”, izjavio je Spalding i izjavio da takva politika nije ograničena na kardinala Cupicha.

“Katolički tradicionalisti i konzervativci pretpostavljaju da je liberalni kardinal Cupich nekako iza svega”, nastavio je, “ne bez razloga, mislim, s obzirom na prošlo ponašanje i ugled. Ali ne vjerujem da je optuživanje Cupicha za sve to ispravno, ili barem, s obzirom na ono što znamo, potpuno ispravno.”

Komentar HKZ  – Nije Chupich jedini u ovoj humanističko liberalno modernističkoj zavjeri protiv prave Crkve.

 

https://www.lifesitenews.com/news/cdl.-cupich-removes-faculties-from-traditional-priest-accused-of-misconduct

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *