Kardinal Muller će biti smijenjen 02. 07. 2017.

Rim 30. 06. 2017. – Papa Franjo smjenjuje glavu Vatikanskog doktrinalnog ureda, jednog od Crkvenih najozbiljnijih Kardinala, koji je zauzeo poziciju tradicionalnog stajališta od početka pontifikata.

Life Site-u je potvrdio izvor u Rimu da će Kardinal Gerhard Muller, prefekt Kongregacije za nauk Vjere biti smijenjen iz svog ureda 02. 07. na kraju svog petogodišnjeg mandata.

Zadnjih godina mandat je bio produžen do normalnog odlaska u mirovinu u dobi od 75. U slučaju Kardinala Ratzingera, bio je produžen sve dok nije bio izabran u pontifikat u dobi od 78.

Kardinal Muller ima samo 69, ali je bio dosljedan u opoziciji liberalnoj interpretaciji Amoris Laetitiae koju favorizira papa Franjo.

Sada je u Vatikanu ostao samo Kardinal Sarah, sve ostalo su modernisti (neprijatelji tradicije i Crkvenog Nauka). Kardinal Burke je smijenjen od strane pape Franje i postavljen čisto figurativno za patrona Malteškog reda. Australski Kardinal George Pell, kako je jučer objavljeno, otpušten je i vratio se u svoju zemlju, kako bi se branio od medijskih napada vezanih za seksualno nasilje.

Tko će biti nasljednik Kardinala Mullera, teško je predvidjeti. Ipak neka liberalna imena se vrte po medijima.

Prema Vatikanskom press uredu, Franjo je jutros susreo Kardinala Mullera, ali nema nikakvih javnih informacija u sastanku.

https://www.lifesitenews.com/news/breaking-pope-removes-conservative-vatican-doctrine-chief

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *