Kardinal Muller je otpušten zbog toga što je slijedio Crkvena pravila u slučajevima zlostavljanja od strane klera

29.08.2018., – Visoko pozicionirani izvor iz Vatikana rekao je za Life Site News, kako je Kardinal Muller zajedno sa svoja tri svećenika iz Kongregacije za Nauk Vjere, smijenjen od pape Franje jer je pokušao slijediti Crkvena pravila u slučajevima zlostavljanja od strane klera.

U jedom konkretnom slučaju Muller se suprotstavio traženju pape Franje da se vrati Don Mauro Inzoli, bez dvojbe okrutni zlostavljač mnogih dječaka; ali papa nije htio slušati Mullera. (2012 god. Inzoli je osuđen krivim od strane Crkvenog suda, za zlostavljanje dječaka koji su bili ne stariji od 12 god., čak i za vrijeme Ispovijedi. Tada je suspendiran sa svih svećeničkih funkcija. No 2015 godine Inzoli se pojavljuje i sudjeluje na konferenciji za obitelj u Lombardiji – Italija. Ovaj skandalozni slučaj došao je u javnost samo zato što je Talijanski sud osudio Inzolija na četiri godine i devet mjeseci zatvora, činjenica koju Vatikan nije mogao ignorirati!)

U drugom slučaju, papa je odlučio ne dati Vatikanski apartman jednom od Mullerovih tajnika, nego ga je dao sada poznatom Monsignoru Luigi Capozziu, unatoč činjenici da je znao za njegovu sklonost kokainu i seksualnim orgijama. (2017 godine u tom istom apartmanu- nakon žalbe brojnih susjeda zbog nepodnošljive buke – ušla je policija kako bi prekinula homoparty sa velikim količinama kokaina – koji je organizirao Capozzi osobno.)

Isti Monsignore Luigi Capozzi osobni je tajnik kardinala Cocopalmeira bliskog prijatelja pape Franje, koji je 2014 godine izjavio da postoje pozitivni elementi u homoseksualnim odnosima.

Vatikanski izvor također je rekao da je dobro poznato mnogim osobama u Vatikanu, da je papa Benedikt XVI nametnuo sankcije kardinalu McCaricku, te je na taj način potvrdio Viganove tvrdnje.

“Kardinal Muller (kao tadašnji prefekt kongregacije za Nauk Vjere), uvijek je odlučno i oštro slijedio slučajeve zlostavljanja i zato je smijenjen kao i njegova tri vjerna pomoćnika.” rekao je izvor iz Vatikana.

Prema Marcu Tossatiju papine izričite riječi na pitanje kardinala Mullera o smjeni njegovih pomoćnika, bile su: “Ja sam papa, ne moram nikome objašnjavati svoje odluke. Odlučio sam da moraju otići i oni moraju otići.”

https://www.lifesitenews.com/blogs/vatican-source-pope-dismissed-cdl-mueller-and-others-for-following-church-r

Iako je u gornjem tekstu zadržana izvorna terminologija, onoga kojega danas nazivaju papom, na HKZ-u nazivamo njegovim pravim imenom – lažni prorok.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *