Kardinal Pell – potpuno drugačiji slučaj

Mediji s nasladom prenose vijesti o zlostavljanju koje puni današnje novinske stupce, o osudi kardinala Pella, a ipak neki su veoma skeptični u pogledu cijeloga procesa.

Podsjetimo, kardinal Pell prijatelj pape Benedikta, je došao u Vatikan kako bi proveo reviziju i reformu Vatikanske banke.

 

 

No, kada je otkrio preko milijardu eura skrivenih sredstava, odjednom su se u Australiji pojavile desetljećima stare optužbe o zlostavljanju.

Lažni prorok je odmah poslao u banku svoga poslušnika, nadbiskupa Becciua, koji je zaustavio daljnje reforme.

 

Kardinal Pell je došao na Bergoglijevu crnu listu sredinom 2017. godine jer je stavio svoj potpis na pismo trinaestorice kardinala, koji su tada izrazili Bergogliju svoju zabrinutost zbog načina kako se vodila sinoda o obitelji. 

Od tada vodeći mediji nazivaju Pella „papinim pedofilom“, uz takav medijski linč da je pošteno suđenje bilo teško zamislivo.

Vezano za suđenje, neki mediji prenose viđenje izvora kojima je poznat Pellov slučaj, koji tvrde da su osudili nevinog čovjeka, te da je najgore to, što oni koji su ga osudili znaju da je to tako.

Osoba koja je bila prisutna tijekom cijelog postupka, a koja nije bila dio Pellovog odvjetničkog tima, tvrdi da su branitelji iznijeli neoborivu obranu.

 

Da je svima u sudnici bilo jasno da optužbe nemaju osnove pošto Pell nije bio u prilici počiniti zlodjela za koja ga se okrivljuje, čak i da je htio.

 

Naime, navodno mjesto zločina je sakristija katedrale u Melbourneu koja ima velike otvorene prostorije s mnogim ulazima, a obrana je dokazala kako nisu postojale situacije u kojima je kardinal bio sam u sakristiji bez pratnje drugih osoba.

 

Uz to, kako izvori navode, tužitelji su nastojali pobuditi protu klerikalne osjećaje kod porote kao i u pogledu cijeloga suđenja.

 

Ako uz sve ovo uzmemo u obzir i da je Pell bio jedan od glavnih neprijatelja australskih medija, koji mu nisu mogli oprostiti njegov konzervativizam, jasno je u kakvim je okolnostima osuđen.

 

Kardinala Pella, koji je 77 godina star čeka izricanje kazne koje za ove zločine iznosi do 50 godina zatvora.

 

Mogu li slično očekivati drugi koji dođu na Bergoglijevu crnu listu?

 

Potičemo čitatelje da mole za kardinala Pella!

 

Jasno se iz ovoga slučaja vidi kako prolaze prijatelji pape Benedikta, koji su neprijatelji ovoga svijeta, a samim tim i neprijatelji lažnog proroka.

Poznato je da lažni prorok ljubi ovaj svijet i da ovaj svijet ljubi njega, ali Bog je pobijedio ovaj svijet i pobijedit će i lažnog proroka. Doći će brzo dan kada će svi vidjeti njegovu sramotu i neće se nitko usuditi stati u njegovu obranu.

Isti taj dan će sadašnji mučenici i pravednici zablistati kao svijetlost i svi će vidjeti slavu koju oni imaju kod Boga, nemamo previše razloga sumnjati da će i ovaj kardinal biti jedan od njih.

 

Napomena: Onoga kojega danas nazivaju papom Franjom, na HKZ-u nazivamo njegovim pravim imenom – lažni prorok.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *