Kardinal prisutan u narko orgiji u Kongregaciji za nauk vjere

Pontifikat pape Franje sada ulazi iz jednog skandala u drugi. I svi oni uključuju osobne prijatelje, povjerenike, prelate koji su mu bliski, sve do knezova Crkve.

Prema kanadskoj novinskoj agenciji LifeSiteNews, kardinal Francesco Coccopalmerio, bliski suradnik pape Franje, bio je nazočan u gay narko orgiji, koju je prekinula vatikanska policija.

Slučaj se dogodio u ljeto 2017. Postalo je poznato da je osobni tajnik kardinala Coccopalmeria, svećenik Luigi Capozzi (49) bio uhvaćen u homoseksualnoj narko zabavi. Vatikanska žandarmerija je tražila tragove u jednome stanu u Palazzo del Sant’Uffizio kada su upali usred homoseksualne narko orgije. Stan je bio dodijeljen kardinalovom tajniku, zbog čega je identificiran kao organizator orgije.

Imao je stan u palači, u kojoj je također smještena Kongregacija za nauk vjere, navodno jer je palača dostupna i Vatikanu i Italiji. Bilo je to, kao što je tada bilo i nazvano, idealno mjesto za krijumčarenje droge i šverc.

Već u to vrijeme postavljeno je pitanje kako je tajnik, iako kardinalov, mogao doći u posjed tako velikog stana u takvoj palači što je daleko nadilazilo njegov položaj. Prema dosjeu nuncija Carlo Marie Viganòa, gay lobi u Vatikanu vjerojatno je pomagao.

Prema LifeSiteNewsu, ne samo njegov tajnik Capozzi, već je i kardinal Coccopalmerio osobno bio prisutan u homoseksualnoj narko orgiji. Nadbiskup Viganò ga je u svom dosjeu identificirao kao člana “gay lobija” u Vatikanu.

Do sada se uspješno skrivala kardinalova prisutnost. Uostalom, Coccopalmerio je i dalje bio šef dikasterija Rimske kurije, što odgovara ministarskoj tituli. Kardinal iz Milana bio je predsjednik Papinskog vijeća za zakonodavne tekstove do travnja. Kao odvjetnik znao je da je homoseksualno ponašanje kažnjivo Crkvenim zakonom. Očigledno se osjećao nepobjedivim na svom položaju i u Vatikanu. To nije bilo neopravdano, kako prenosi LifeSiteNews.

Ruka zaštite

Kardinal Coccopalmerio, povjerenik pape Franje

Tiskovna agencija oslanja se na izvor koji želi ostati anoniman iz sigurnosnih razloga. Vatikanska žandarmerija je uhvatila kardinala na djelu u trenutku ulaska u stan, no rekli su mu da napusti stan netom prije nego što počnu uhićenja. Nad kardinalom je bila ruka zaštite. Capozzi je uhićen. Od vatikanske se policije može tražiti da zaštite kardinale od skandala. No oni svakako pišu detaljna izvješća.

Papa Franjo, je prema LifeSiteNewsu, nesumnjivo bio obaviješten o policijskoj akciji i nazočnosti Coccopalmeria.

Je li on šutio o tome kao o McCarrick-u?

Nadbiskup Viganò otkrio je u svom dosjeu da je u lipnju 2013. detaljno obavijestio papu Franju o degenerativnom životu kardinala Theodora McCarricka. Franjo nije učinio ništa osim što je McCarrick bio njegov povjerenik za Sjedinjene Države. Također se uključio u približavanje Svete Stolice i Narodne Republike Kine. Kardinal Marc Ouellet u nedjelju je potvrdio Viganòove navode pisanjem otvorenog pisma da je Papa primio brojne nuncije u lipnju 2013. pa se nije mogao sjetiti svih imena i informacija.

Molim?

Nuncij je izvijestio o “perverznom i dijaboličnom” dvostrukom životu kardinala u SAD-u, svjetskoj vlasti broj jedan, a papa nije učinio ništa?

Prema LifeSiteNewsu, izvor i drugi informatori nisu ostavili sumnju da je kardinal Coccopalmerio bio “homoseksualac u praksi”. U nedavnoj prošlosti, Coccopalmerio je bio “pozitivan” po pitanju homoseksualnih parova.

http://eponymousflower.blogspot.com/2018/10/cardinal-present-at-drug-fueled-orgy-at.html

Iako je u gornjem tekstu zadržana izvorna terminologija, onoga kojega danas nazivaju papom, na HKZ-u nazivamo njegovim pravim imenom – lažni prorok.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *