Kardinal Sarah: Bitka protiv abortusa je ‘dio posljednje bitke između Boga i sotone’

Paris – Kardinal Robert Sarah kaže da je abortus „najveća tragedija našeg vremena“, te da je pro-life djelovanje „dio posljednje bitke između Boga i sotone“. Zanimljivo, Sarahov govor se dogodio tri dana nakon što je papa Franjo problem izbjeglica i migranata nazvao „najvećom tragedijom od Drugog svjetskog rata“.

„Najupečatljiviji objektivni znak da idemo prema ponoru, jami bez dna, je tragična sila odbacivanja života“, rekao je tijekom svog predavanja u Francuskoj 25.03.2017. Tog dana, kada Katolici slave Kristovo Začeće u utrobi Djevice Marije, također se obilježava i Dan nerođenog djeteta.

Kardinal Sarah je rekao da je ubijanje nerođenog djeteta još više tragično zbog činjenice da mnogi ljudi to više ne vide kao „zločin“ jer su „anestezirani“ na njegov „horor“ putem „financijske i medijske moći“.

„Zaista je strašno, kriminalno i svetogrdno“, rekao je govoreći o nerođenoj djeci koja su točno ciljana abortusom zbog svog defekta.

Kardinal, koji je prefekt za Kongregaciju za Božanski kult, osvrnuo se na događaju u Parizu o 23. obljetnici smrti sluge Božjeg dr. Jerome Lejeune.

Lejeuna je bio francuski katolički genetičar koji je 1958. otkrio vezu između nepravilnosti kromosoma i bolesti, kao što je Downov sindrom. On je poznat kao otac moderne genetike.

Javno protivljenje profesora Lejeuna, da se njegovo otkriće koristi kako bi nerođena djeca sa Downovim sindromom bila meta za abortus, koštalo ga je Nobelove nagrade. Zbog njegove beskompromisne predanosti prema životu kao i njegovoj dubokoj vjeri, papa Ivan Pavao II ga je imenovao prvim predsjednikom Papinske akademije za život. Njegova kauza za svetost je pokrenuta 2007.g.

Kardinal Sarah je jednom citirao Lejeunovo upozorenje vođama Kršćanskih zemalja kada su mislili da njihove zemlje mogu prihvatiti abortus, a da pri tom ostanu Kršćani: „Ako netko zaista želi napasti Sina Čovječjeg, Isusa Krista, postoji samo jedan način, a taj je da se napadne sinove ljudi, Kršćanstvo je jedina religija koja kaže: ‘Vaš uzor je dijete’, Betlehemsko dijete. Kada ste naučeni da prezirete dijete, neće biti Kršćanstva u ovoj zemlji.“

U borbi protiv abortusa diljem svijeta, na kocku je stavljen „opstanak samog čovječanstva“, rekao je kardinal Sarah.

„Paklena vatra zmaja sa sedam glava – protutip kulture smrti kojeg je objavio Sveti Ivan Pavao II u svom učenju – stoji pred trudnom Ženom, spreman da proždere Njeno Dijete pri rođenju.“, rekao je.

„Da, bitka je…između života i smrti“.

On je naglasio da bitka bjesni čak protiv najmanjih od ljudskih bića, sićušnih embrija, „nevinih i bespomoćnih“ ljudskih života. On je rekao kako moraju biti zaštićen, ako se civilizacija ne želi vratiti na „barbarizam“.

Gubitak „svetog poštovanja prema ljudskom životu“, kaže kardinal, združen s prednostima znanosti o genetici, odveo je čovjeka da lažnog mišljenja da je on sada gospodar života kojim može „manipulirati“ kako njemu odgovara.

Ovo je dovelo do „zastrašujuće“ teorije „transhumanizma“, kaže Sarah, koja predlaže „širenje čovječanstva“ preko „trijumfa eugenike i selekcije najboljeg genetičkog kapitala među svim bićima kako bi se stvori idealan superčovjek.“

„Transhumanizam nastoji razumjeti, kroz tehno-znanost, Prometejev san o nacizmu. Kao u nacizmu, hoće li biti glavne rase? Ako da, po kojem kriteriju? Ako bude tako, po kojem kriteriju? Ako bude tako, što će se napraviti s podljudima, kako ih nacistička terminologija naziva, čiji će rad zamijeniti roboti? Ova pitanja su zastrašujuća i lede nam krv“, rekao je.

„Koliko daleko ćemo otići u ovoj utrci prema paklu?“, dodao je.

„Kardinal Sarah je rekao da kad bi profesor Lejeune danas bio živ, branio bi dostojanstvo ljudske osobe od brojnih manipulacija današnjice koje potkopavaju značenje toga što je to osoba. On bi se suprotstavio homoseksualnom braku koji je lažan i skandalozan, kao i onim zastranjenima koja se zovu medicinski potpomognuta prokreacija i surogat majčinstvo, borio bi se jedinstvenom energijom protiv zaista nesuvisle i pogubne takozvane „gender“ teorije“, rekao je. ( Komentar HKZ – Nismo čuti ovakav govor od Franje, ne treba ga ni očekivati, jer Franjo nije Katolik. )

Kardinal je zahvalio pro-life i pro-obiteljskim organizacijama koje su radile „strpljivo i protiv nastranosti kako bi se promicao i branio život, kao i obitelj koja je njegov hram“.

Ohrabrio ih je govoreći da iz vida nikada ne izgube „svetost života i poštovanje koje zaslužuje“.

„Doista, u životu svake ljudske osobe, čak najslabije i najranjivije, Slika Božja isijava i očituje se u svoj Svojoj punini dolaskom i Utjelovljenjem Isusa, Sina Boga Spasitelja. Već sada, svaki čovjek je pozvan na puninu života koji nadilazi dimenzije njegovog postojanja na Zemlji, jer je sudionik u samom Božjem životu“, rekao je.

https://www.lifesitenews.com/news/card.-sarah-calls-abortion-greatest-tragedy-days-after-francis-calls-refuge

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *