Kardinal Schönborn podupire gay planove, pa je napao ovog vjernog biskupa

Ogorčenost kardinala Christopha Schönborna iz Beča radi biskupa emeritusa Andreasa Launa iz Salzburga djeluje neiskreno.

Biskup Laun je izvorno rekao o blagoslovu za homoseksualce kako “netko može tražiti Božji blagoslov za grešnike, ali ne i za grijeh”, dodajući kako: “ne može se posvećivati bordel, ne može se blagosloviti koncentracijski logor”.

Kardinal Schönborn je tada kritizirao biskupa Launa zbog onoga što je nazvao usporedbom istospolnih veza s koncentracijskim logorima.

“Sigurno nije prihvatljivo spomenuti vrednote istospolnih odnosa istodobno sa spominjanjem mafijaša ili koncentracijskih logora, kao što se to sada nažalost dogodilo”, rekao je Schönborn. “Ove se stvari ne smiju uspoređivati. Razgovarati ovako je neprihvatljivo.”

Ipak, na temelju onoga što je biskup Laun zapravo rekao, nije vjerodostojno da Kardinal stvarno misli da je biskup Laun napravio takvu usporedbu. Ipak, to je ono što kardinal insinuira. Optužuje svog bratskog biskupa zbog nečega što zna da nije istina!

Sve što je biskup Laun rekao, je da se Božji blagoslov ne može tražiti za grijeh, i da je koncentracijski logor primjer nečega što se “ne može blagosloviti”.

Bilo bi razumljivo da je kardinal primijetio kako bi, obzirom na preveliku osjetljivost militantnih homoseksualaca i njihovih ortaka u svijetu i u Crkvi, bilo bolje da biskup Laun možda nije spomenuo mafiju i logore u bilo kakvoj vezi s homoseksualnim grijehom.

No, objektivno i logično, ništa nije pogrešno s onim što je biskup napisao. Nevino značenje je evidentno. Biskupu bi možda bolje bilo da nije koristio ovaj primjer, shvaćajući kako bi njegovi gay protivnici mogli zloupotrijebiti ove riječi da zgaze njegov argument prikazivanjem “ubijanja nevinih” i prikazujući ga kao besmislenog moralistu čije stajalište nitko ne može ozbiljno shvatiti.

No, protiveći se biskupovim riječima, kardinal Schönborn je djelovao poput mnogih militantnih homoseksualaca. On je to učinio, bez sumnje, unatoč razumijevanju, baš kao što bi bilo tko razuman shvatio, što je biskup Laun mislio. To je učinio prije svega, znajući da je biskup iskren, human i razuman čovjek, plemeniti čovjek.

Kardinal Schönborn verbalno je napao biskupa, unatoč tome što je znao da je karakteran čovjek poznat po obrani i objašnjavanju moralnih doktrina Katoličke Crkve o braku i seksualnosti.

Mogu jamčiti za biskupa Launa jer imam privilegiju i čast osobno ga poznavati i njegovu obranu Crkvenog učenja u odnosu na homoseksualnost kroz dugi niz godina. Pisao je izvrsne stvari za homoseksualne osobe koje svatko može provjeriti, uključujući kardinala Schönborna i neke druge austrijske biskupe.

Mogu reći da je stvarno pomogao nekolicini kršćana s tom patnjom da žive kako ih Bog želi. Između ostalog, organizirao je kongres kršćanskih terapeuta i znanstvenika kako bi promicao dostupna znanja o toj temi.

Pitam se koliko su njegove kolege bili uključeni u ovu temu kao što je ovaj biskup bio? Koliko se ljudi trudilo osobno usmjeravati i trenirati homoseksualne ljude i opsežno proučavati u tu svrhu? I koliko je austrijskih biskupa aktivno promoviralo, objasnilo, propovijedalo i pisalo tako opsežno, jednostavno i jasno o braku i Humanae Vitae, za mlade i starije, kao ovaj biskup iz Salzburga?

Može se reći da kardinal Schönborn ima drugačiji pristup u ovom pitanju u usporedbi s biskupom Launom. Sve više i više, kardinal je propovijedao psihološki besmislenu i duhovno pogubnu, nekatoličku ideologiju “vrednota istospolnih odnosa”.

U početku se ta znatiželjna sklonost kardinala mogla procijeniti kao tipična “pastoralna naivnost”. No, kako sve više dokaza dolazi, ovo gledište postalo je neodrživo.

Otišao je tako daleko da je omogućio oskvrnuće slavne Katedrale Svetog Stjepana u Beču tako što je ugostio molitvenu službu nadahnutu homoseksualizmom s “posvećenim” transvestitom. Čini se da se identificira s sentimentalizmom i preosjetljivosti onih koji su pogođeni istospolnom privlačnošću koji žele opravdati i normalizirati svoj seksualni način života. Čini se da se poistovjećuje s njihovim “pravednim gnjevom” kada ne budu prihvaćeni kako traže.

Iz bilo kojeg razloga, kardinal Schönborn žarko je prigrlio i svojim riječima i djelima previše podupro varljivu militantno-gej ideologiju. Ova ideologija pogrešno prezentira homoseksualne čine kao lijepu i vjernu ljubav, a ne kao ono što Katekizam Katoličke crkve naziva djelima “teške izopačenosti” koji su “intrinzično poremećeni”.

Tako sada, kada biskup Laun izriče izravnu i iskrenu kritiku homoseksualnosti, kardinalov odgovor jasno i bolno otkriva ideologiju s kojom se osobno identificirao.

Zato kardinal treba pokazati malo osjetljivosti i razumijevanja za ovog dobrog biskupa koji je pomagao ljudima sa istospolnom privlačnošću hrabro im govoreći o oslobađajućoj istini i izravno objašnjivači stvari kakve jesu.

Naposljetku, ogorčenje kardinala Schönborna prema biskupu Launu vrlo je nepošteno i njegovo postupanje s njim izrazito je nefer.

https://www.lifesitenews.com/opinion/cardinal-schoenborns-support-for-the-gay-agenda-is-what-made-him-attack-thi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *