Kardinal Schonborn za Crkveni blagoslov homoseksualnih zajednica

Beč, Austrija, 14. 02. 2018 god., Austrijski biskupi, vođeni Bečkim Kardinalom Christoph Schonbornom, bijesni su na umirovljenog biskupa i njegovu strastvenu obranu Katoličkog učenja, koji se suprotstavio Crkvenom blagoslovu homoseksualnih zajednica.

Nakon što je biskup Andreas Laun, umirovljeni pomoćni biskup Salzburga, objavio svoju snažnu kritiku Njemačkim biskupima, zbog njihovog prijedloga o blagoslovu homoseksualnih zajednica, stvorila se intenzivna reakcija protiv biskupa Andreasa Launda od strane njegovih kolega progresivnih prelata.

Kardinal Schonborn, Predsjednik Austrijske biskupske konferencije i papin glasnogovornik o AL, objavio je izjavu u Kathpress-u:

” Nije prihvatljivo spominjati istospolne odnose u isto vrijeme kad i mafiju ili koncentracijske kampove, kao što se sada dogodilo. Govoriti tako nije prihvatljivo. Brak za sve, predstavlja za nas kao Crkvu izazove za koje nemamo sigurnog rješenja.” 

( Isti kardinal Schonborn u Međugorju)

Biskup Laun, odmah je objavio svoju ispriku, navodeći da je naveo ovako drastične primjere, kako bi pokazao da je homoseksualno ponašanje protiv Božjih Zapovijedi i stoga kao i holokaust i djelovanje mafije ne mogu biti blagoslovljeni od Crkve, iako neki smatraju kako su to manji grijesi.

Mnogi promatrači su komentirali kritiku biskupa Launa, navodeći kako on s pravom potencira opasnost od ovog grijeha, govoreći:

“Homoseksualni čini, uvijek su smrtni grijesi koji vapiju u nebo. Tko umre u takvom grijehu, tj., ne pokaje se prije smrti za taj teški grijeh, ne može ući u Nebo i biti će izgubljen zauvijek. Tko god zaniječe ovo učenje, pa čak i ako je ta osoba biskup, ne može biti u zajedništvu sa Kristom. Ovo jeste i ostaje Katolički nauk!”

Poznato je da je Kardinal Schonborn 2015 god., dao intervju u kojem poziva na priznanje pozitivnih elemenata homoseksualnih zajednica. Tada je rekao “možemo i moramo poštovati odluku osobe o formiranju homoseksualne zajednice i zagovarati civilne zakone da se zaštite njihovi životi preko tih zakona.”

Nažalost ovo je još jedan primjer, kako jedan hrabri pastir pati od progona svojih kolega biskupa, zbog obrane Isusovog nauka.

https://www.lifesitenews.com/news/cardinal-schoenborn-outraged-at-bishops-critique-of-blessings-for-homosexua

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *