Kardinal Zen: Krivim papine savjetnike zbog samoubilačkog dogovora između Vatikana i Kine

Vatikan, ožujak, 02, 2018, – Kineski kardinal Joseph Zen, oštro je kritizirao nadolazeći Vatikanski dogovor sa Kineskom komunističkom Vladom, o imenovanju biskupa, nazivajući ga samoubilačkim i djelom sramotne predaje.

Prema Kardinalu, problem nije toliko sa papom, nego sa njegovim savjetnicima.

Njegovi savjetnici, tu posebno ističe Kardinala Pietra Parolina, Tajnika Vatikanske Države, igrao je dvostruku igru i protiv instrukcija Benedikta XVI. 

Prema Zenu, oni koji podupiru dogovor sa Kinom žele kompromise bez granica, i oni su spremni na potpunu predaju.

“Da, definitivno, Vatikan prodaje Katoličku Crkvu u Kini, ako bude išao u smjeru u kojem očito ide, što se vidi po svemu što su učinili zadnjih mjeseci i godina.”, rekao je Kardinal Zen.

U izjavi od 05, veljače, Zen je opomenuo Parolina u intervjuu za La Stampau, komentirajući izjavu Vatikanskog tajnika:

“Da li ovaj čovjek sa malo vjere, zna što je istinska patnja?” zapitao je Kardinal Zen.

“Braća i sestre iz Kineske domovine, ne boje se siromaštva, zatočeništva u zatvorima komunističke vlade Kine, niti prolijevanja svoje krvi za Vjeru. Njihova najveća patnja je izdaja od strane Katoličke Crkve.” rekao je Zen.

“Otpadnička Crkva sa papinim blagoslovom bit će jeziva.” rekao je Zen

“Cijela stvar je laž, papa neće imati nikakav autoritet, a sva odlučujuća vlast prepušta se Kineskoj vladi. Nevjerojatno, nevjerojatno!!!”, rekao je Zen.

“Istina je da je Otac žrtvovao Sina,” rekao je Zen , uspoređujući dogovor Vatikana i Kine sa Isusovim Raspećem, “ali na onima koji ga izdaše i raspeše leži nevina krv i grijeh.”

“Svi koji ga ubiše zgriješili su,” rekao je Zen.

“Istina, Krist bi im mogao oprostiti, ali oni nisu postali Apostoli.”

Pojedinosti dogovora nisu još objavljene, no Kardinal Zen nema iluzija o tome kako detalji dogovora niti neće biti objavljeni, no ipak:

“Zar ne bih ja , kao jedan od dva Kardinala u Kini trebao znati sadržaj dogovora i zar bi trebali čekati da se ovakav dogovor ostvari, pa tek onda reagirati?” upitao je Zen.

“Imam dužnost govoriti glasno, prema mojoj savjesti, imam pravo ponoviti da je ovo loš dogovor!!” zaključio je Kardinal Zen.

https://www.lifesitenews.com/news/cardinal-zen-i-blame-popes-advisors-for-vaticans-suicide-deal-with-china

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *