Kardinal Zen otkriva bolnu istinu današnjeg Vatikana

Kardinal Joseph Zen, vodeći glas progonjenih Katolika Kine, poslao je pismo Kolegiju Kardinala, zaklinjući ih da ponište nedavni dogovor koji je Vatikan potpisao sa Komunističkom vladom Kine.

U svom pismu, koje datira iz Rujna prošle godine, Kardinal Zen ističe da ga papa nastavlja ignorirati unatoč njegovim brojnim upozorenjima o stanju u Kini.

Pismo je objavio Talijanski novinar Marco Tossati i Infovaticana.

Tosatti naglašava da Kardinal Zen želi da pismo bude javno, pogotovo u svjetlu novih progona koji Katolici trpe od Kineskih vlasti, a nakon dogovora između Vatikana i Kine.

Vaša Eminencijo,

oprostite zbog neugodnosti koje će vam moje pismo uzrokovati. Ali, po svojoj savjesti vjerujem da je problem koji ću ovdje predočiti, problem ne samo Crkve u Kini nego cijele Crkve, i mi kardinali imamo tešku dužnost pomoći Svetom ocu u vođenju crkve.

Dokument Svete Stolice (Lipanj 28, 2019), “Pastoralne smjernice Svete Stolice o civilnoj registraciji klera u Kini”, potiče vjernike u Kini da pristupe šizmatičnoj crkvi (koja je u vlasti Komunističke Partije Kine).

10 Srpnja 2019 godine, prezentirao sam svoju sumnju papi. Njegova svetost obećala mi je da će se pozabaviti tim pitanjem, ali do današnjeg dana još uvijek nisam primio nikakav odgovor.

Osim toga postavljam pitanje zašto takav dogovor između Kine i Svete Stolice mora biti tajan, i zašto čak niti ja Kineski kardinal, ne mogu vidjeti taj dogovor.

Kardinal Parolin potpuno je manipulirao riječima pape Benedikta, pokušavajući opravdati ovaj dogovor. Ovakva manipulacija riječima pape Emeritusa je teško nepoštivanje i uvreda osobi kakav je Papa Benedikt.

Ali također mi se posebno gadi, kada iz Svete Stolice proglašavaju, kako je sve što su napravili u kontinuitetu sa mislima prethodnog pape, dok je istina upravo suprotna.

Imam razloga vjerovati da je taj tajni dokument, kojeg su sada potpisali upravo onaj kojega je Papa Benedikt XVI odbio potpisati.

Vaša eminencijo, možemo li pasivno gledati ubojstvo Crkve u Kini, od onih koji bi je trebali štititi od njenih neprijatelja?

Zaklinjući vas na koljenima, vaš brat,

Kardinal Joseph ZEN, SDB

2 komentara

  1. Žarko

    Ništa se tu neće promijeniti jer duh pape i duh kardinala Zena su na suprotnim stranama, te je jasno da je duh pape uz ateizam i novi svjetski poredak.

  2. Robert Ivanović

    Pa sada je jasno zašto je papa Benedikt 16 odstupio od dužnosti. Biti kapetan broda a da te posada tog broda ne sluša i opstruira jasno da ćeš se odreći takve titule i vodstva. Mnogi današnji biskupi i kardinali nemaju istinsku vjeru u Gospodina, već naprotiv rade za interese svjetskog novog poredka. Juda je bilo i biti će ih ali božja je na koncu zadnja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *