Kardinal Zen: Šizmatska crkva s papinim blagoslovom će biti strašna!

RIM, 13. veljače 2018. – Kardinal Joseph Zen iz Hong Konga izdao je još jednu snažnu kritiku danas o predloženom dogovoru Vatikana s Kineskim komunističkim režimom, ukazujući kako bi to značilo papino prihvaćanje šizme.

“Nema razloga bojati se šizmatske crkve koju je stvorila (komunistička) partija. Raspast će se s raspadom režima”, napisao je. “Ali šizmatska crkva s papinim blagoslovom će biti strašna!”

Komentari kardinala Zena došli su jutros kao odgovor na nedavni intervju s kardinalom Parolinom vatikanskim državnim tajnikom objavljenim u talijanskom dnevniku La Stampa. Zen je objavio komentar na svojem blogu na kineskom i talijanskom jeziku.

Čitanje ovog intervjua “mi se gadi”, napisao je nadbiskup emeritus Hong Konga, optužujući kardinala Parolina da prolijeva “krokodilske suze” za progonjene Katolike u Kini.

Parolin “je prigrlio Ostpolitik”, ali “prezire istinsku vjeru onih koji čvrsto brane Crkvu, koju je utemeljio Isus na Apostolima”, rekao je Zen. Parolin kaže da će donijeti iscjeljenje Katolicima u Kini kroz “balzam milosrđa”, ali u stvarnosti “trlja sol u njihove rane” nagrađivanjem izdajnika, odbacivanjem vjernika i “prisiljavanjem legitimnog biskupa da preda svoju dužnost onome koji je ekskomuniciran.”

“Najodvratnija stvar u intervjuu je Parolinovo “nepošteno iskorištavanje” pisma pape Benedikta XVI Katolicima u Kini“, napisao je Zen. 

Optužio je vatikanskog državnog tajnika da “manipulira” pismom kako bi se prikazao “vjernim nastavljačem” Benediktovog djela, a zapravo je “spriječio sve napore Pape Ratzingera da dovede Crkvu u Kinu natrag na pravi put.”

U dugačkom postu, kardinal Zen je također pisao o njegovom odnosu s papom Franjom. Rekao je da mu je žao, ako je njegovo otkrivanje njihovih privatnih razgovora izazvalo papi neugodnost. No, rekao je da je “ostao uvjeren” da postoji “podjela” između papinog razmišljanja i onoga njegovih suradnika, te da “iskorištavaju papin optimizam da ostvare svoje ciljeve”. (Jadni naivni Kardinal Zen – HKZ)

“Komunisti žele porobiti Crkvu”, napisao je Zen. “Postoje oni koji odbacuju ovo ropstvo, a tu su i oni koji se tome podvrgavaju. Nažalost, tu su i oni koji ga prihvaćaju zagrljajem.”

„Ako bi jednoga dana Sveta Stolica potpisala loš ugovor s Kinom sa papinom suglasnošću“, kardinal Zen je napisao da će “ostati u tišini i u monaškome životu.” U međuvremenu, pozvao je vjernike da se mole za papu, da ga Gospodin “spasi iz ruku njegovih neprijatelja”.

https://www.lifesitenews.com/news/cardinal-zen-schismatic-church-with-popes-blessing-will-be-horrible

Komentar HKZ – Dobro bi bilo moliti za papu da ga Bog spasi od Božjih neprijatelja, međutim u ovome slučaju papa je Božji neprijatelj. Drugo još gore, ovaj papa je lažni prorok o kojemu piše u Otkrivenju i on će biti kao takav proklet u paklu. Stoga bi bilo ispravno moliti na nakane Svetog Petra, pape Benedikta i da Bog ograniči “papu Franju uništavatelja” da učini samo minimalnu štetu, kolika je potrebna da se ispuni Pismo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *