Kardinal Zen: Vatikan pape Franje podupire lažnu crkvu u Kinu

Srpanj 14,2017 – Kardinal Joseph Zen, prvi Kardinal iz Kine i ključni savjetnik Pape Benedikta XVI o Kinesko Vatikanskim odnosima, osudio je novi Vatikanski dogovor sa Kineskom ateističko komunističkom vladom u intervjuu sa Poljskim listom Polonia Christiana. Bivši Nadbiskup Hong Konga usporedio je sadašnju situaciju Crkve u Kini sa vremenima brutalne fizičke represije za vrijeme 1950 i 1960 tih, govoreći kako je situacija gora danas.

“Zašto? Zato što je Crkva oslabljena, rekao je. “ja sam vrlo ražalošćen jer se vlada nije promijenila, ali sveta stolica usvaja pogrešnu strategiju. Oni su toliko željeli dijalog, toliko da svima govore nemojte praviti buku, akomodirajte se, učinite kompromis, poslušajte vladu. Sada stvari postaju sve gore i gore.”

Objašnjavajući kako je neizdrživa situacija postala, on je pripisuje „naivnosti“ pape Franje koji je iskusio komunizam u Latinskoj Americi ali ne i totalitarni oblik istog kakav je u Kini ili Poljskoj. Stoga dok su oba pape prije njega Ivan Pavao II i Benedikt XVI razumjeli situaciju, Franjo je zbunjen.

“Na površini, ovog novog dogovora čini se da je papina riječ zadnja, ali cijela stvar je laž. Oni daju odlučujuću vlast vladi. Kako se može ateističkoj vlasti dati glavnu inicijativu za biranje biskupa? Nepojmljivo. Nevjerojatno.”

85 godišnji Kardinal, rođen u Šangaju, objašnjava da dok papa Franjo može vjerovati da je sve u najboljem redu sa dogovorom na papiru, vlada odobrava izbor biskupskoj konferenciji i onda papa daje svoju zadnju riječ. Ali i izbor i biskupska konferencija su lažne, a papa ne može zauvijek odbijati predložene biskupe od strane te iste ateističke vlade. 

Zen kaže kako zapravo nema stvarnih izbora u Kini. Sve je dogovoreno unaprijed.

“Doista ne mogu vjerovati da Sveta Stolica ne zna da zapravo nema biskupske konferencije! To je samo ime. Oni nikad nemaju stvarnu raspravu ili sastanke. Oni se sastaju onda kada su pozvani od vlasti. Oni samo slušaju. To je laž.

Kardinal Zen se prisjeća kako je Benedikt XVI rekao da u Kini nema stvarne biskupske konferencije. Postoje ne legitimni biskupi u toj konferenciji i pravi legitimni biskupi u tajnosti koji nisu u toj vladinoj lažnoj biskupskoj konferenciji, objašnjava Kardinal.

Odgovarajući na primjedbu kako su i prije u povijesti pojedini kraljevi ili carevi birali biskupe, Kardinal Zen odgovara: “Ali to su ipak bili Kršćanski kraljevi ili Kršćanski vladari. A ovo su ateisti komunisti. Oni žele potpuno uništiti Crkvu ili ako je ne mogu uništiti da je barem oslabe.” https://www.lifesitenews.com/news/cardinal-zen-pope-francis-vatican-is-backing-a-fake-church-in-china

Komentar: Franjo do najsitnijih detalja poznaje stanje u Kini i njegov dogovor sa vladom nije naivan. Jedino što je naivno u tome jeste vjerovati kako papa Franjo ne želi uništiti podzemnu ili skrivenu (pravu) Crkvu u Kini. Njegov glavni cilj je decentralizirati Katoličku Crkvu (da vlade zajedno sa klerom vode Crkvu u određenoj državi) kao što već i čini, upravo kako bi je oslabio i nakon toga potpuno uništio-tj. pretvorio u nešto drugo, a to je ljudska nakaradna tvorevina koja se zove jedna svjetska religija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *