Kardinala Brandmullera napali jer govori istinu

Njemački kardinal u petak je izazvao ljutnju i kontroverzu kada je tvrdio da Katolička crkva nije odgovorna za seksualno zlostavljanje od strane svojih klerika, te je umjesto toga pokušao okriviti homoseksualnost.

 

 

“Ono što se dogodilo u crkvi ne razlikuje se od onoga što se događa u društvu u cjelini”, rekao je kardinal Walter Brandmüller. “Pravi skandal je u tome što se Katolička crkva ne razlikuje od ostatka društva.”

 

Studija koju je naručila njemačka biskupska konferencija i objavljena je prošle godine pokazala je da je više od 3600 djece seksualno zlostavljano od strane katoličkog svećenstva u Njemačkoj između 1946. i 2014. godine.

 

Ali kardinal Brandmüller tvrdi je da je samo “mali broj” svećenika počinio zlo.

Rekao je da je pravi problem homoseksualnost i tvrdi da je “statistički dokazano” da postoji veza između homoseksualnosti i zlostavljanja.

 

Društvo „zaboravlja ili prikriva činjenicu da je 80 posto slučajeva seksualnog zlostavljanja u crkvi uključivalo mladiće, a ne dječake“, izjavio je on u njemačkoj novinskoj agenciji DPA nekoliko dana prije svog 90. rođendana.

https://www.telegraph.co.uk/news/2019/01/04/homosexuality-blame-sexual-abuse-not-catholic-church-claims/

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *