Kardinali bi trebali proglasiti da papa Franjo griješi

Oko 100 katolika iz Sjedinjenih Država, Latinske Amerike i Europe prisustvovalo je konferenciji 2018 Catholic Family News u saveznoj državi Illinois prošloga vikenda.

Trodnevno okupljanje u hotelu Hyatt Regency, u blizini Chicaga, reklamirano kao “Oružje naše borbe”, sadržavalo je govore nekih od najobavještenijih laika i svećenika koji su sudjelovali u borbi za očuvanje katoličke vjere, uključujući i poznatog povjesničara Crkve, Roberta de Matteia.

Kriza u obitelji

U njegovom uvodnom govoru, urednik Matt Gaspers, je održao detaljno izlaganje potkrijepljeno izvorima, citirajući sestru Luciju i Gospu u nastojanju da kontekstualizira napade koji se trenutno vode protiv obitelji.

“Iako je bolno svjedočiti ovoj strašnoj krizi u Crkvi i obitelji, činjenica da se ona događa ne bi trebala biti iznenađenje. Gospa nam je rekla kako će se to dogoditi. Naime, krize u Crkvi i obitelji imaju isti uzrok u krizi očinstva.

Gaspers je posebno spomenuo nadbiskupa Vincenza Pagliu, predsjednika Papinske akademije za život, koji je u ožujku rekao da je opasno govoriti o obitelji kao domaćoj crkvi.

Vjerodostojnost nadbiskupa Paglie je blizu nule, rekao je Gaspers. On je temeljito razorio Papinsku akademiju za život i naručio homoerotske freske. Obitelj je patrijarhalna hijerarhija krštenih osoba čija glava ispunjava ulogu podučavanja, upravljanja i posvećivanja. Kao takva, ona je odraz i mikrokozmos univerzalne Crkve, rekao je on.

Gaspers je također detaljno opisao kako su brak i obitelj moćno oružje koje treba koristiti u obnovi Svete Majke Crkve.

Istinsko i lažno milosrđe

Tradicionalni franjevac o. Isaac Mary Relyea govorio je o ispovijedi, relevantnoj temi s obzirom na implementaciju Amoris Laetitia diljem svijeta i stalnom prizivanju milosrđa od strane pape Franje.

Opširno citirajući Sv. Alfona Liguorija (1696. – 1787.), zaštitnika ispovjednika, o. Relyea je tvrdio da postoji lažni osjećaj milosti koji se promovira u Rimu. Ovaj osjećaj milosrđa je “iskrivljen” i “odvratan”, rekao je.

Svećenici su dužni informirati savjesti i uskratiti oprost ako osoba koja se ispovijeda ne mijenja svoj život. Vi ste ludi ako mislite da ste milostiv kada kažete nekome tko živi u preljubničkoj vezi da ugađa Bogu, rekao je svećenik bruklinskim naglaskom.

  1. Relyea je u svoje primjedbe uključio i Četiri posljednje stvari – smrt, sud, raj, pakao, podsjećajući da, iako Bog pokazuje milosrđe onima koji ga se boje, prema onima koji zloupotrebljavaju Njegovu milost, On izvršava pravdu.

Njujorški svećenik nazvao je papinu pobudnicu iz 2016., Amoris Laetitia, “opakom”.

Kršćansko bratstvo

Franjin pontifikat, kao i simpozij “Katolička crkvo: kuda ideš?” koji je održan 7. travnja u Rimu (isti dan kao i konferencija) bili su zajedničke teme razgovora među posjetiteljima.

Sudionica Elizabeth Yore izjavila je za LifeSiteNews da je došla na konferenciju jer je potrebno da laici pruže otpor i nastave se odupirati onome što se događa u Vatikanu, osobito s obzirom da je tako malo biskupa i kardinala spremno postupiti na taj način.

Internetska katolička radijska postaja Magnificat Media emitirala je uživo iz hotela.

Molitvene sličice i literatura o slobodnom zidarstvu i Gospi od dobrog uspjeha dijeljene su svima koji su došli.

Unatoč krivovjerju, Papa je još uvijek papa

Tri izlaganja na konferenciji “Oružje naše borbe” bila su usredotočene na papinstvo.

Povjesničar Crkve Roberto de Mattei izjavio je da istinska predanost Stolici Sv. Petra zahtijeva od katolika da govore protiv krivovjerja koje promovira papa Franjo, koji unatoč propagiranju hereze ostaje papa.

Kanadski dominikanac o. Albert Kallio govorio je poput de Matteia. “Čak i ako je papa heretik … to uopće ne znači da bi zbog te činjenice, ipso facto, kako kažemo na engleskom, prestao biti papa.”

Odbacujući tvrdnju da je papa Franjo prestao biti papa, o. Kallio je rekao: “Čak i oni koji smatraju da papa koji se očituje kao heretik automatski gubi svoju službu [vjeruju] da očitovanje koje je potrebno prije nego što papa prestane biti papa, dolazi deklaracijom koju proglašavaju autoriteti Crkve, odnosno biskupi.“

Čini se da Bog trenutačno dopušta neku vrstu pomračenja Crkve, zaključio je.

Christopher Ferrara, pravnik i plodni katolički pisac, održao je snažni govor koji poziva katolike ne samo da iznose stoljetno učenje Crkve, nego da razotkriju problematična učenja koja dolaze od pape Franje.

Govoreći za LifeSiteNews, Ferrara je rekao da najučinkovitije protivljenje onome što se sada treba smatrati najsvojevoljnijim pontifikatom u povijesti papinstva morat će dolaziti od gornje hijerarhije.

Takva opozicija dolazila bi u obliku javne izjave koju donosi značajan broj kardinala koji bi izjavili da papa Franjo griješi, da pokušava nametnuti pogreške Crkvi, da je njegov pokušaj da se prihvate ove pogreške kao autentični magisterij prijevara i da vjernici ne mogu slijediti tog papu u njegovim pogreškama, rekao je Ferrara.

https://www.lifesitenews.com/news/cardinals-must-declare-pope-francis-is-in-error-catholic-lawyer

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *