Kardinal Kasper: Prestanite nazivati herezom, dopuštanje Pričesti preljubnicima

Kardinal Walter Kasper, glavni savjetnik pape Franje u procesu koji je doveo do toga da se dopustiti rastavljenima i ponovno civilno vjenčanima, koji žive u stanju teškog grijeha davanje Pričesti, žali se na povećanu upotrebu riječi hereza, kako bi se opisalo novo učenje.

“Riječ hereza upotrebljava se od velikog dijela Katoličkih učitelja, pa i od nekih kardinala, kako bi se opisao nauk predstavljen u papinoj pobudnici AL,” rekao je Kasper 

“Postoji oštra rasprava o papinom nauku, isuviše oštre kritike, sa optužbama za herezu,” rekao je Kasper u nedavnom intervjuu za Vatican News, službeni list Svete Stolice.

Kasper implicira kako papini kritičari nisu pokušali razumjeti pravo značenje njegove pobudnice.

“Prije nego se nešto nazove herezom, postavlja se pitanje što osoba smatra da je rečeno.” rekao je Kasper. 

Također je naveo kako je smisao AL jasan i nije u suprotnosti sa Katoličkim naukom.

“Osim toga Božji ljudi su vrlo zadovoljni sa njenim sadržajem” zaključio je Kasper.

No stvarnost je sasvim drugačija. Od samog početka objavljivanja papine pobudnice, stotine teologa i drugih učitelja potpisali su dokument pod imenom Sinovska korekcija u kojem dokazuju brojne kontradikcije papine pobudnice sa Svetim Pismom i Katoličkim dogmama. Sinovska Korekcija poslana je papi Franji, ali on se od tada nije udostojio odgovoriti na nju.  

Osim Sinovske Korekcije, i četiri Kardinala poslala su pitanja dubie o njegovoj pobudnici, na koju također nije došao nikakav odgovor.

Nadalje, deset Katoličkih biskupa i  jedan Kardinal potpisali su deklaraciju u kojoj opisuju praksu koja se rađa iz papine pobudnice i njegov nauk, kao stran Katoličkoj vjeri.

I nakon što nije odgovorio niti na jedan upit, istovremeno puni novinske članke sa lažima, kako je uvijek spreman razgovarati sa svojim kritičarima i neistomišljenicima, no zatim ih uspoređuje sa vragom i govori da izbjegava čitanje njihovih kritika kako bi sačuvao svoje mentalno zdravlje.

Tvrdnja iz Franjine pobudnice, kako netko može počiniti neki grijeh da ne upadne u još veći grijeh i da se Božje zapovijedi za neke osobe ne mogu obdržati,  osuđena je još Koncilom iz Trenta, koji zaključuje ako neka osoba tako što kaže neka je prokleta…

Pismo Sv. Pavla Rimljanima ističe da onaj koji kaže da se može učiniti zlo kako bi se postiglo dobro, neka je osuđen!!!

https://www.lifesitenews.com/news/german-cardinal-communion-for-adulterers-is-not-heresy

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *