Kasper: Papina šutnja o kontracepciji u Amoris Laetitia može značiti dopuštenje

Kardinal Walter Kasper, koji predvodi podršku davanju Pričesti za rastavljene i ponovno civilno vjenčane, sada uvodi kontracepciju u Katoličku vjeru.

U potezu koji su predvidjeli kritičari AL, Njemački teolog sugerira da bi papa mogao dopustiti kontracepciju.  

Njemački kardinal je toliko uporan u stalnom lobiranju da se rastavljenima i civilno ponovno vjenčanim Katolicima, dopusti Pričest, protivno Crkvenom učenju, da je ovo postalo poznato kao Kasperov prijedlog.

No Kasperovo nastojanje postaje sve više zabrinjavajuće, jer je papa Franjo sastavio komisiju koja će proučiti humanae Vitae u svijetlu Amoris Laetitia.

Koordinator komisije Monsignor Gilfredo Marengo, profesor na sveučilištu Ivan Pavao II, priznaje da Amoris Laetitia dopušta ono što Humanae Vitae zabranjuje.

Vatikanski teolog svećenik George Woodall, također je izričito rekao, da ako komisija prihvati moralne principe iz Amoris Laetitia, morati će odbiti Humanae Vitae. 

Prisjetimo se srdačnih zagrljaja i neskrivenog veselja između pape Franje i kardinala Kaspera, nakon što je papa Franjo objavio Amoris Laetitia, zajedno sa spornim prijedlozima koji nisu dobili većinu glasova tijekom Sinode o Obitelji, a koje je on Franjo, inkorporirao unatoč većinskom protivljenju od strane kardinala. 

Nije nam bilo jasno tada, zašto se njih dvojica toliko vesele to jest, zašto im je toliko stalo da se objave ti prijedlozi.

Sada, videći sve promjene koje su uveli, više se ne možemo praviti naivnima i reći kako je to sve bilo slučajno. 

https://www.lifesitenews.com/news/cardinal-kasper-makes-contraception-proposal-the-popes-silence-may-mean-go

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *