Kasper tvrdi da je rasprava koja se tiče legalizacije prihvaćanja smrtnog grijeha u Katoličkoj Crkvi gotova

Njemački kardinal je izjavio da je kontroverza koja je okruživala Amoris Laetitia gotova.
Dopuštanje rastavljenim i ponovno civilno vjenčanim Katolicima u nekim slučajevima ( vjerojatno svima koji to budu tražili – komentar HKZ) pristup Sakramentima je jedino pravo tumačenje papinog dokumenta, rekao je kardinal nakon što je Franjino privatno pismo Argentinskim biskupima, objavljeno od strane Vatikana kao službeni dokument.


„Službenim objavljivanjem pisma pape Franje biskupima Buenos Airesa, bolna debata oko apostolske pobudnice Amoris Laetitia je nadajmo se gotova,“ rekao je Kasper.
„Velika većina Božjeg naroda je primila ovo pismo sa zahvalnošću i sad se mnogi osjećaju sigurno (sa ovom potvrdom)“ napisao je kardinal za njemački Vatikanski Radio, što je prevedeno za izvještaj Katoličke Novinske Agencije.
„Kritičari A L su krivi za jednostrani moralni objektivizam koji ne cijeni važnost osobne savjesti u moralnom djelu,“ dodao je.
Kontraverza koja okružuje A L ne samo da nije okončana, nego je poprimila puno širi front od kako je spomenuto Franjino pismo postalo službeni dokument.
Kardinal Kasper je bio među prvima koji su tražili da Sveta Pričest bude dostupna razvedenim i ponovno vjenčanim Katolicima koji žive u smrtnom grijehu – bez obzira na konflikt sa Crkvenim učenjem – davno prije debate o A L.
Kritičari A L kažu da one ne samo da je u sukobu sa temeljnim učenjem Crkve, nego i sa učenjima prijašnjih papa, posebice pape Benedikta XVI i pape Svetog Ivana Pavla II, sa kojima je i Kasper bio godinama u sukobu, baš zbog pokušaja oskvrnuća Sakramenata.
Samo ćemo spomenuti između mnogih kritika A L, da su 250 Katoličkih učenjaka i klera potpisali korekciju „ sedam heretičkih pozicija o braku, moralnom životu i primanju Sakramenata“ koji su povezani sa Amoris Laetitia. Korekcija je najprije dostavljena papi, a nakon što nije bilo nikakve reakcije, objavljena je javno i onda su je još mnogi potpisali.

http://hrvatskikrsnizavjet.com/sezdeset-dvojica-ucenjaka-ispravili-papu-franju-jer-propagira-hereze/
Nedavno je preko 30 katoličkih pro life i pro family vođa, iz 11 zemalja, potpisalo Zakletvu vjernosti Katoličkoj Vjeri, proglašavajući da odbijaju slijediti “pastire koji su zastranili” u Crkvi danas.
U Zakletvi stoji: “Ako postoji bilo kakav sukob između riječi i djela bilo kojeg člana Crkvene hijerarhije pa čak i pape osobno, sa naukom koju je Crkva oduvijek učila, ostat ćemo vjerni izvornom učenju Crkve.”

https://www.lifesitenews.com/news/german-cardinal-claims-amoris-laetitia-controversy-is-now-settled

Pravila komentiranja: HKZ cijeni i potiče komentare čitatelja. Komentare ipak treba ograničiti na temu, da budu precizni i jasni, poželjno bi bilo da se podupru činjenicama, u svrhu davanja novih informacija ili produbljivanja postojećih.
Ovaj prostor nije namijenjen da bi se na njemu vrijeđalo bilo koga, niti je namijenjen za širenje osobnih duhovnih iskustava, također nije namijenjen za učestalo osobno blogiranje niti za teološke rasprave među komentatorima. Nije tajna da postoje uljezi koji mogu napraviti štetu, zbog toga neke komentare moramo brisati. Ako ispunjavaju ova pravila, objavljeni komentari ne moraju nužno odražavati stajalište HKZ-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *