Katedra Svetog Petra i Franjin cirkus

Sveti Petar je izabran od Isusa kao stijena na kojoj će biti izgrađena Crkva. Započeo je svoje služenje u Jeruzalemu. Nakon Jeruzalema Petrovo prebivalište je bila Antiohija, grad smješten na rijeci Orontu u Siriji, koji je u ono vrijeme bio treći grad rimskog carstva. Odande je Petar došao u Rim, gdje je boravio do mučeništva. Stoga je rimska stolica primila najveću čast i zadatak da bude u službi svih mjesnih Crkava za izgradnju i jedinstvo cjelokupne Crkve. Rimska je stolica priznata kao ona koja pripada Petrovu nasljedniku, a katedra rimskog biskupa predstavlja katedru Apostola kojega je Krist zadužio da pase njegovo stado.

Ovo funkcionira dok na Petrovoj stolici sjedi onaj kojemu je to dano od Boga, ali kada na to mjesto dođe uljez koji odbija nositi križ, onda nastaje cirkus.

Da li s ovom predstavom na Katedru Svetog Petra 2017. sadašnji rimski biskup poručuje katolicima da je uspio protiv Krista napraviti sramotni cirkus od rimske kurije, a svijetu da je Katolička Crkva otvorena za sve vrste bluda?

 

Slika ispod pokazuje jedan drugi cirkus kojega je Franjo primio 27.01.2016. Franjo je grupi rekao da oni stvaraju ljepotu, da je ljepota dobra za dušu i da vodi bliže Bogu. ( Bogu koji ne priznaje križ i koji stoluje u paklu – naš komentar )

http://voxcantor.blogspot.hr/2017/02/bergoglio-celebrates-chair-of-st-peter.html

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *