Katolička Crkvo: Kuda si krenula?

Kardinal Walter Brandmuller, Kardinal Raymond Burke i Kardinal Joseph Zen iz Kine su najavljeni govornici na konferenciji koja se jučer 7. 4. 2018. održala u Rimu, a održana je u cilju rješavanja velike zbunjenosti u Crkvi danas.

Jedan od govornika bio je i biskup Athanasius Schneider.

Konferenciju je organizirala talijanska asocijacija: „ Prijatelji Kardinala Caffarre“. Konferencija je čini se definirala moralne osnove preko kojih Katolici ne smiju prijeći, te pozvala biskupe i laike da posvjedoče u prvom redu za Katolički brak.

Tekst ispod je konačna Deklaracija konferencije:

Zbog kontradiktornih interpretacija apostolske pobudnice A L rastuća zbunjenost se širi među vjernicima u cijelom svijetu.

Hitan zahtjev za ispravkom koji je predan svetom ocu od oko milijun vjernika, više od 250 profesora i nekoliko kardinala, nije dobio odgovor.

Usred velike opasnosti za vjeru i jedinstvo Crkve, mi kršteni i potvrđeni članovi naroda Božjeg pozvani smo da ponovno potvrdimo našu Katoličku vjeru.

Drugi Vatikanski koncil nas potiče i ohrabruje da tako učinimo, u Lumen Gentium 33: „Svaki laik, sa svim darovima koji su mu dani, je istovremeno i svjedok i živi instrument misije same Crkve po mjeri Kristova dara“ Ef 4:7

Blaženi John Henry Newman nas je također poticao da tako činimo. U njegovom proročkom eseju „On Consulting the Faitful in Matters of Doctrine“ (1958), on je govorio o važnosti da laici svjedoče vjeru.

Stoga sukladno autentičnoj tradiciji Crkve, mi svjedočimo i ispovijedamo:

1) Potvrđeni i konzumirani brak između dvije krštene osobe može biti razriješen samo smrću.

2) Stoga, Kršćani ujedinjeni u valjanom braku koji se onda sjedine sa drugom osobom dok je njihov supružnik još uvijek živ čine veliki grijeh preljuba.

3) Mi smo uvjereni da postoje apsolutne moralne zapovijedi koje obavezuju svakoga, bez iznimke.

4) Također smo uvjereni da nikakva subjektivna prosudba savjesti ne može učiniti intrizički zlo djelo dobrim i dozvoljenim.

5) Uvjereni smo da prosudba o mogućnosti primanja Sakramenata nije utemeljena na odgovornosti u počinjenom grijehu, nego na pokajnikovoj namjeri da napusti način života koji je u suprotnosti sa Božjim zapovijedima.

6) Uvjereni smo da osobe koje su razvedene i civilno nanovo vjenčane, i koje ne žele živjeti u suzdržljivosti, žive u situaciji koja je objektivno suprotna zakonu Božjem, i stoga ne mogu primiti Euharistiju.

Naš Gospodin Isus Krist kaže:  Ako ostanete u Mojoj riječi, uistinu, Moji ste učenici;  upoznat ćete istinu i istina će vas osloboditi.“  ( Ivan 8: 31-32)

Sa ovim pouzdanjem ispovijedamo našu vjeru pred vrhovnim pastirom i učiteljem Crkve i pred biskupima, i tražimo da nas potvrde u vjeri.

https://www.lifesitenews.com/news/declaration-text

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *