Katolička humanitarna služba je značajni financijer lobista za kontracepciju

Većina najvećih međunarodnih humanitarnih agencija se isprepliću u veliku mrežu, tako da nije neuobičajeno da istraživanje jednog dijela ove mreže vodi u novi smjer istraživanja. Dok je Lepanto institut istraživao sudjelovanje katoličkih organizacija u projektu Sphere, otkrilo se da tri katoličke agencije identificirane kao članovi koji plaćaju članarine organizaciji koja čvrsto i otvoreno promiče kontracepciju.

Katoličke služba pomoći (CRS), Isusovačka služba za izbjeglice i Međunarodno katoličko povjerenstvo za migraciju navode se kao članovi InterAction-a; saveza organizacija nevladinih udruga.

(…)

Članovi InterActiona plaćaju godišnju članarinu koja iznosi između 25% i 30% ukupnog operativnog proračuna. To znači da je novac kojeg su katolički članovi proslijedili InterActionu 100% upotrebljiv. Drugim riječima, ako InterAction provodi aktivnosti koje promiču intrinzično zlo, to se djelomice realizira i sa sredstvima koja dolaze od vjernih katolika koji vjeruju kako njihove donacije idu prema naporima za slučaje katastrofe i siromaštva.

Prema InterAction-ovoj politici članarina, godišnja članarina se procjenjuje prema troškovima organizacije članice. Najnoviji porezni obrazac Katoličke službene pomoći  pokazuje da su njezini troškovi za 2016. i 2017. iznosili 970 milijuna dolara, odnosno 979 milijuna dolara, što znači da je njihova nedavna članarina iznosila 54.000 dolara svake od tih godina.

(…)

Iako se čini da članstvo u takvim organizacijama može neke stvari olakšati, na ovom popisu beneficija ne postoji ništa što je bitno za članove da CRS provodi svoje humanitarne akcije. U stvari, na ovoj stranici nema ništa što bi otežalo humanitarne napore CRS-a kada više ne bi bila član InterAction-a. Ali najzanimljivije na ovoj stranici je slijedeće:

“Osoblje InterActiona pomaže u koordinaciji napora članova da utječu na političke i proračunske prioritete u Kongresu, oni pomažu osigurati pristup najznačajnijim političarima i davanju analiza  zastupnicima budući da utječu na humanitarnu i razvojnu zajednicu”.

Ukratko, InterAction provodi lobističke napore na Capital Hillu, a kao što će biti sasvim jasno, to lobiranje uključuje promicanje kontracepcije i homoseksualnosti.

InterAction-ova preporuka za financiranje planiranja obitelji i reproduktivnog zdravlja 2018. eksplicitno promiče širenje kontracepcije. Pod skupom “ključnih činjenica” (…) InterAction govori o ženama koje žele “spriječiti trudnoću”, a ipak “se suočavaju sa značajnim preprekama pri dobivanju i korištenju modernih metoda kontracepcije.” Također govori o “nezadovoljenoj potrebi za planiranjem obitelji, “čak i toliko daleko da tvrde da bi to pomoglo smanjenju stope pobačaja.

InterAction tvrdi da su:

“Programi obiteljskog planiranja i reproduktivnog zdravlja ključne intervencije koje pridonose našim zajedničkim globalnim ciljevima zdravlja, razvoju i vanjskoj politici, uključujući smanjenje smrtnosti dojenčadi i majki i sprečavanju prijenosa HIV-a s majke na djete”.

 

Preporučuju da Kongres osigura 1,2 milijarde dolara samo za kontracepciju. InterAction tvrdi da će 607,5 milijuna dolara za programe planiranja obitelji i reproduktivnog zdravlja:

Omogućiti kontracepciju za 27 milijuna žena i parova;

Spriječiti 6 milijuna neželjenih trudnoća, uključujući 3 milijuna neplaniranih rađanja;

(…)

Osim vlastitih lobističkih napora, InterAction je objavio nekoliko dokumenata koji promiču uporabu kontracepcije, uključujući lijekove za abortus, implantate i takozvana “hitna” kontracepcijska sredstva.

InterAction je 2014. godine objavio dokument pod nazivom “Aid Works: Family Planning”. Grafički prikaz dokumenta (…) slavi rezultate 45-godišnjih američkih programa kontrole populacije u inozemstvu. To pokazuje da je korištenje kontracepcije povećano s 10% na 54%, prosječna stopa plodnosti je pala sa 6 djece po ženi na 3. Navodeći ovo “postignuće“, InterAction u dokumentu kaže:

Procjenjuje se da je u fiskalnoj godini 2012. američka pomoć omogućila planiranje obitelji za preko 30 milijuna žena i parova širom svijeta – sprječavajući više od 9 milijuna neželjenih trudnoća.

InterActionov dokument čak je ispričao “priču o uspjehu”, pružajući užasnu priču o jednoj ženi s 11 trudnoća i smrti troje djece. Nakon postavljanja takve srcedrapateljske priče, ovaj dokument dalje objašnjava kako je ovu ženu “spasila” kontracepcija:

Par je oduševljeno prisustvovao na prezentaciji gdje su saznali o širokom rasponu mogućnosti za sprječavanje trudnoće uključujući (među ostalima) oralne kontraceptive, prirodno planiranje i implantate. Nakon detaljnog savjetovanja s medicinskom sestrom, Kadija je odlučila dobiti implantat za dugoročnu učinkovitost i nisku cijenu. Danas, za Kadiju ima nade. Uvjerena je da će njezina djeca odrasti u dobrom zdravlju i namjerava poslati svoju najmlađu djecu u školu. Kadija često govori svojim prijateljicama o prednostima planiranja obitelji. Kroz ovaj tip programa, tisuće žena kao što je Kadija sada mogu bolje brinuti o sebi i njihovim obiteljima.

“U rujnu 2012. godine, InterAction je izradio priručnik za sudionike istraživačke radionice o “Seksualnom iskorištavanju i zlouporabi”. Druga stranica priručnika ukazuje da je ova radionica bila razvijena uz pomoć Katoličke službe pomoći:

Radionicu za izobrazbu je izradila Beth Vann s pregledom i savjetima Daisy Francis iz Katoličke službe pomoći i Angele Wiens iz Međunarodnog medicinskog korpusa. U 14. poglavlju se vrlo brzo utvrđuje da u slučaju seksualnog zlostavljanja ili napada, žrtvi treba pružiti hitnu kontracepciju (lijek za abortus)

(…)

 

 

https://onepeterfive.com/catholic-relief-services-is-a-major-funder-of-contraception-lobbyists/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *