Katolička obnova: Hodočašće u Chartresu 2018 god.

Kardinal Robert Sarah, prefekt kongregacije za Božansko štovanje i disciplinu sakramenta, slavi tradicionalnu latinsku misu za skoro 20.000 ljudi u najpoznatijoj katedrali u Europi.

Katedrala u Chartresu remek je djelo gotičke umjetnosti i jedna je od građevina koja je uvrštena u Unescovu baštinu. 

Jedna od najvažnijih relikvija Kršćanstva nalazi se u ovoj katedrali – veo Blažene Djevice Marije, koji je prema tradiciji naše vjere obavijao glavu Djevice prilikom ukazanja Anđela Gabrijela, a prema Blaženoj Anni Katerine Emmerich tim istim velom Marija je obavila golo tijelo svog raspetog sina kada su ga skidali sa Križa. Ovaj veo otkrila je Sv. Helena, zajedno sa Pravim Križem 326 god.. U katedrali se nalazi od 876 god..

Ove godine hodočašće u Chartres završilo je Veličanstvenom pontifikalnom Misom koju je vodio njegova eminencija Kardinal Robert Sarah. Njegova eminencija odžao je Misu stoljeća, pozvavši mlade cijelog svijeta da čine ono što su njihovi očevi i majke činili – da se suprotstave kulturi smrti i riskiraju i mučeništvo prije negoli napuštanje Krista Kralja i svete tradicije Katoličke Crkve. Prosječna dob hodočasnika bila je oko 20 godina i tisuće njih stajali su svjedočeći Tradicionalnoj Latinskoj Misi – slavi cijelog Kršćanstva.

Svi hodočasnici su se pričestili klečeći i na jezik. Ove godine na Misi je bio i novoimenovani Biskup Chartresa Mgr. Philippe Christory, koji je bio duboko dirnut spektaklom koji se odvijao pred njegovim očima. Gotovo osam tisuća hodočasnika ušlo je u Katedralu, a ostali su prisustvovali Misi na trgu ispred Katedrale.  

Na vikendu Duhova u Francuskoj ove godine , skoro 20.000 katolika iz cijelog svijeta – svih rasa i boja, muškarca i žena – okupili su se kako bi se klanjali Bogu, častili Gospu i poslali poruku svijetu: istinska vjera još uvijek živi!

Komentar: Mladima je očito dosta beskrajnih propovijedi svećenika filozofa, koji nikada ne tumače jasne riječi našeg Gospodina.

https://remnantnewspaper.com/web/index.php/articles/item/3926-the-catholic-restoration-chartres-pilgrimage-2018

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *