Katolički laici osnovali novu Akademiju za život nakon što je papa Franjo opustošio staru

Rim, 28. 10. 2017. Katolički Akademici okupili su se zajedno kako bi formirali novu laicima vođenu Akademiju za Život, nakon što je Papa Franjo “rekonstituirao” izvornu Pontifikalnu Akademiju za Život i doveo u nju promotore abortusa i nove ciljeve koje uključuju imigraciju i okoliš.

Nazvana Ivan Pavao II Akademija za ljudski život i obitelj, nova akademija će služiti istim ciljevima kao i stara Pontifikalna Akademija za život, osnovana od Pape Ivana Pavla II 1994 god..  Ovo se odnosi na “interdisciplinarne studije i obranu ljudskog života u svim njegovim stupnjevima” i “studije o braku i ljudskoj obitelji”.

Usmjerena je da bude laička, ne vladina organizacija, koja će ostati neovisna od civilnih i religioznih organizacija. Akademija namjerava ponuditi Crkvi studije i objašnjenja o “najvažnijim antropološkim i etičkim istinama o ljudskom životu, ljudskoj smrti i o obitelji.”

Novosti o Akademiji, objavljene su danas na konferenciji u Rimu, koja slavi 50 obljetnicu Humane Vitae, Crkvenog učenja o nemoralu uporabe kontracepcije.

Dr. Josef Seifert, prvi predsjednik Akademije, istaknuo je u svom govoru razloge zašto je nova Akademija osnovana. Seifert je Austrijski Katolički filozof i bliski prijatelj pokojnog pape Ivana Pavla II. On je nedavno uklonjen sa Katoličkog sveučilišta u Španjolskoj od strane lokalnog nadbiskupa, nakon objave kritike o papinoj pobudnici Amoris Laetitia. Seifert je izričito objavio da će nova Akademija pristajati uz vječne istine o ljudskom životu i braku, otkrivene razumom i prosvijetljene vjerom, te da neće upasti u lažna učenja današnjeg doba.

“Često slušamo ovih dana mnoge glasove koji tvrde kako je aktualna situacija ljudskog društva duboko promijenjena, da se mnoga djela koja su do nedavno bila intrinzički zla ili teški grijeh prema Familiaris Consotio, sada ne mogu više tako zvati” rekao je svojim slušateljima. 

“Ovi glasovi, pretvaraju se, da su vremena starih rigidnih moralnih normi završena i da više ne možemo tvrditi kako su preljub, homoseksualni odnosi, kontracepcija, abortus ili eutanazija intrinzički zla djela, u svim okolnostima…. „

Sveti Ivan Pavao II osudio je ovo shvaćanje kao tešku grešku i branio 2000 staro učenje Evanđelja i tradicije Crkve.

“Stoga protiv svih socijalnih i povijesnih pritisaka, duha našeg doba, koji želi razvodniti ili zatrti cijelu istinu, da postoje intrinzički zla djela, mi u ovoj Akademiji nikada nećemo popustiti takvom pritisku i lažnom učenju.”, dodao je.

 Seifert je rekao da će se akademija fokusirati na promjene ljudskih srca i mišljenja, kako bi prihvatili vječnu istinu, a ne mijenjati istinu kako bi prihvatili ljude.

“Mi znamo, sa sve većom sigurnosti, da nikada ne smijemo kompromitirati istinu, prilagođavajući naše moralne sudove etičkim normama današnjice, ako su lažne. Radije učinimo sve što je u našoj moći, da društvo koje najviše zastranjuje od vječnih moralnih istina, prilagodi sebe istini”, rekao je.

“Moramo prilagoditi ljude istini , a ne istinu ljudima”, dodao je. 

Seifert je rekao da je glavni zadatak Akademije “odbiti užasna zla i greške koje oblikuju moderno društvo, a koje su ušle čak i u svetište Crkve, a odnose se na ljudski život i obitelj”.

“Ovo obuhvaća također, nazvati abortus ubojstvom, a ne “prekidom” ili “okončanjem trudnoće”, te odustati od neistinitih naziva kako bi sakrili istinu. (Kad bi biskupi Uzinić i Chupich ovako govorili i činili, moglo bi se sa sigurnošću za njih reći da su Hrvati Katolici. – Komentar HKZ)

Djelujući i govoreći na ovaj način bilo da se radi o doktoru, psihijatru, filozofu, novinaru ili svećeniku, on ili ona uzdići će sebe i svoju profesiju na ono mjesto koje je Bog zamislio za njih. Naš zadatak, jeste, govoriti istinu ovom promijenjenom društvu, a istina ostaje potpuno ista”, rekao je.

Osnivački članovi uključuju bivše članove Pontifikalne Akademije za život koji su odbijeni nakon restrukturiranja koje je proveo papa Franjo.

https://www.lifesitenews.com/news/breaking-catholic-laity-launch-new-academy-for-life-after-pope-francis-gutt

Komentar prevoditelja: Bravo, hrabri ljudi, daj Bože i našoj Hrvatskoj ovakve heroje istine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *