Katolički svećenik: Bergoglio, štetiš mojoj župi promicanjem homoseksualizma

SAN FRANCISCO ( LifeSiteNews ) — Katolički svećenik u San Franciscu objavio je otvoreno pismo Bergogliu u kojem ga optužuje da je “naštetio” njegovoj župi i službi, promicanjem homoseksualizma i pozivajući ga da jasno propovijeda Evanđelje.

“Moj papa Francesco, moram ti reći da mi otežavaš posao kao župnika”, napisao je otac Joseph Illo iz župe Star of the Sea u pismu od 6. listopada.

” Pišem vam u duhu  parrhesia , biblijske riječi koju ste nekoliko puta upotrijebili kako biste nas potaknuli da govorimo slobodno, hrabro i bez straha od neslaganja”, rekao je svećenik. “Molim vas slobodno primite sljedeće riječi, ne iz Rima, nego s periferije, od jednostavnog župnika.”Otac Illo je istaknuo da radi “u jednoj od propadajućih župa u San Franciscu, u Kaliforniji, gradu koji se ponosi time što je evoluirao dalje od vjere u Boga.”

“U mom gradu vjera se otvoreno izruguje i napada, a moji se župljani bore da vjeruju u Isusa. Većina članova njihovih obitelji, prijatelja i suradnika napustila je kršćansku vjeru”, opisao je. 

Otac Illo rekao je da je upravo promicanje homoseksualizma Bergoglia naštetilo njegovom stadu i učinilo njegov rad kao pastora “jako teškim”. 

“Kada promičete homoseksualnost, Sveti Oče, vrijeđate mene i moju župu. Kada ne govorite razgovijetno, jako otežavate moju svećeničku zadaću”, napisao je.

“Rekli ste da se dva muškarca ne mogu ‘vjenčati’ i da su homoseksualni odnosi pogrešni, ali također potičete biskupe koji blagoslivljaju istospolne zajednice”, rekao je svećenik.

Ispričao je priču o ženi iz njegove župe koja je sklopila istospolni “brak” i podvrgnula se transrodnim operacijama sakaćenja, ožalostivši svoju majku.

“Studentica iz moje župe, koja pohađa sveučilište u vlasništvu isusovaca, “oženila” je drugu ženu prema zakonu Sjedinjenih Država. Kasnije je kirurški uklonila grudi i maternicu kako bi izgledala kao muškarac. Mrzi svoju majku jer ju je odgajala kao katolkinju, a majka tuguje zbog gubitka kćeri i unučadi.”

Mlada žena, rekao je otac Illo lažnom proroku Bergogliu, “pokazuje na vas, Sveti Oče”.

“Ona kaže da dopuštate blagoslov za homoseksualne zajednice u Njemačkoj i da favorizirate svećenike i kardinale koji promiču homoseksualne odnose. Ona zna da ste postavili europskog kardinala koji promiče homoseksualne zajednice da vodi Sinodu”, napisao je.

Lažni prorok Bergoglio doista je dopustio biskupima u Njemačkoj i u drugim zemljama da odobre “blagoslove” za istospolne zajednice bez kazne i odbio je zaustaviti “Sinodalni put” njemačkih biskupa, koji je podržavao “blagoslove” za istospolne zajednice i odbacivao katoličko učenje protiv homoseksualizma i rodne ideologije.

Bergoglio također redovito promovira disidente, pro-LGBT klerike, poput kardinala Roberta McElroya iz San Diega, pro-LGBT aktivista svećenika Fr. James Martina , SJ , i kardinala Victor Manuel Fernándeza, novog vatikanskog poglavara doktrine, koji je signalizirao otvorenost za homoseksualne “blagoslove”. Jedan od njih je i Kardinal Jean-Claude Hollerich, SJ, iz Luksemburga, kojeg je Bergoglio imenovao generalnim referatorom svoje Sinode o sinodalnosti, rekao je da vjeruje da je crkveno učenje o grešnosti sodomije “lažno”.

“Ti si moj duhovni otac, Papa Francesco. Molim te, znaj da me vrijeđaš i vrijeđaš moju župu,” rekao je otac Illo, preklinjući ga da “jasno poučava evanđelje Isusa Krista u vrijeme velike zbrke i boli”.

“Nama treba da podučavate jednostavnu istinu prve knjige Biblije, da nas je Bog stvorio muškarcem i ženom, i iz tog razloga ‘čovjek prione uz svoju ženu i njih dvoje postaju jedno tijelo’”, zaključio je. “Ako to jasno ne podučavate, mi župnici ne možemo dobro evangelizirati svoj narod, a svi ljudi pate.”

Bergoglio je zauzeo popustljiv pristup LGBT ideologiji tijekom svog papinstva i opetovano je proturječio katoličkom učenju o seksualnosti, što je rezultiralo širokom zabunom oko LGBT pitanja unutar Crkve. 

pismu koje je Vatikan objavio prošlog tjedna, čini se da Bergoglio ovlašćuje svećenike da “blagoslivljaju” homoseksualne zajednice na temelju “pastoralne razboritosti”. Međutim, Kongregacija za nauk vjere nedvosmisleno je osudila istospolne “blagoslove” kao “nedopuštene” u izjavi iz 2021. u kojoj je izjavila da Bog “ne blagoslivlja i ne može blagoslivljati grijeh”.

Bergoglio je također podržao istospolne građanske zajednice u nekoliko navrata, u izričitoj suprotnosti s katoličkom doktrinom, koja uči da su zakoni koji daju pravno priznanje homoseksualnim zajednicama ” ozbiljno nepravedni “.

I Bergoglio je promovirao brojne LGBT aktivističke skupine i događaje , uključujući konferencije koje organizira Fr. Martina koji su predstavljali heretičke pro-LGBT govornike, poput psihologa koji daje “pisma o mentalnom zdravlju” za transrodne operacije na prsima i genitalije. 

Godine 2020. Bergoglio je pohvalio argentinsku sestru Mónicu Astorga Cremonu, poznatu kao “časna sestra Trans”, koja vodi kompleks apartmana za muškarce koji tvrde da su žene i njihove seksualne partnere. U svom pismu sestri Cremone, Bergoglio je nazvao njezine muške klijente koji su zbunjeni spolom “vašim curama”.

Katolička Crkva  uči  da je svaka spolna aktivnost izvan braka teška grešna i da je homoseksualnost ” poremećena “, ” intrinzično moralno zlo ” i “grijeh koji vapi u nebo”, u skladu sa Svetim pismom i stalnom Tradicijom Crkva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *