Katolički svećenik zahtijeva ostavku biskupa i kardinala

Florida, 24.08.2018., Župni svećenik na Floridi imao je gorljivu propovijed, u kojoj je otkrio neugodne istine o zlostavljanju od strane klera te ponudio savjet kako bi se to moglo riješiti.

“Tražite ostavke” rekao je Otac Michael Orsi, župni vikar Crkve Sv. Agnes na Misi.

“Neki biskupi i kardinali moraju otići. Možda i papa mora otići također, jer kada pođete govoriti – tko sam ja da sudim – više nitko ne želi reći što je dobro, a što zlo.”

“To nije dobra teologija” zagrmio je Orsi.

“To nije moralno , to nije katolički, to nije ljudski. Morate donijeti sud o nečemu.”

Govoreći o trenutačnoj krizi koja je uključila zataškavanje i seksualno zlostavljanje maloljetnika i seminaraca od strane njihovih nadređenih, Orsi je rekao: “Ništa tako tragično nije se dogodilo još od Protestantske Reformacije. Crkva više nikada neće biti ista.”

“Svi ovi slučajevi vezani su uz homoseksualnost. I sada će mi netko reći kako se usuđujem reći tako nešto o homoseksualcima, to nije politički korektno. Ali znajte, ovi slučajevi su kriminal. Oni su zločin. Zato traže pravdu. I zato treba doći kazna” rekao je Orsi.

https://www.lifesitenews.com/news/maybe-the-pope-has-to-go-too-catholic-priest-demands-resignations-of-bishop

Iako je u gornjem tekstu zadržana izvorna terminologija, onoga kojega danas nazivaju papom, na HKZ-u nazivamo njegovim pravim imenom – lažni prorok.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *