Katoličko “novo vjerovanje”

U heretičkoj Misi koja se ponudila za LGBT grupe u Velikoj Britaniji, svećenik je tijekom Mise izrekao svetogrdnu ispovijest vjere umjesto službenog Vjerovanja Katoličke Crkve. 

Katolička Crkva Svetog Nikole u Tolentinu u Cliftonskoj biskupiji  jedna je od mnogih crkava u Velikoj Britaniji gdje se izvode „LGBT Mise”. 

Zbog COVID-19 restrikcija, župa je odlučila ponuditi uživo snimku ovog događaja. 

Na  župnoj web stranici navodi se kako se Mise održavaju izričito prema želji biskupa Declana Langa, te da im svrha nije „izolirati, već osigurati toplu dobrodošlicu i integrirati LGBT zajednicu u Crkvu“. 

 

No ovaj puta, kako se može vidjeti iz video snimke mise od 20. rujna, svećenik predvodi župljane u heretičnoj “ispovijesti vjere” umjesto kanonski odobrenog Vjerovanja. 

Počinje na 28 min.

https://vimeo.com/event/282657/videos/459858870/

Svećenik Richard McKay koristio se formulom koja je, čini se, posebno izrađena za LGBT mise. U toj “Ispovijesti vjere” spominje se “bogata raznolikost svega stvorenog i razni identiteti svih ljudskih osoba”.  

Također ona izjavljuje da Krist “sluša vapaje svakog ljudskog srca za prihvaćanjem i ljubavlju”. Katekizam Katoličke crkve izričito govori da su „homoseksualne osobe pozvane na čednost“ te da se o osobama s takvom privlačnošću mora pravilno brinuti u Crkvi, „homoseksualni su čini suštinski poremećeni”, te da se “ni pod kojim okolnostima ne mogu odobriti.” 

Ovo novo “Vjerovanje” svećenika McKaya nastavlja se referirati na „različite putove do svetosti i ljubavi, kojima Duh Sveti poziva svakoga od nas“. 

I na kraju ove blasfemije, svećenik i župljani   „obvezuju se na izgradnju Crkve u jednu, svetu, katoličku i apostolsku.”  

Međutim,  Crkva uči  da Ona posjeduje ove četiri oznake, ne djelovanjem svojih članova koji je grade,  već kroz Krista.  

Još se spominje i prihvaćanje LGBT ideologije u Crkvi,  koju opisuju kao  ” univerzalnu zajednicu dobrodošlice za sve ljude, svih vrsta raznolikosti … istinski univerzalnu zajednicu u kojoj cijelo čovječanstvo zna da može cvjetati u svojoj jedinstvenosti i raznolikosti.” 

Ovo novo “Vjerovanje” podrazumijeva da istospolna privlačnost , ima korijene u Bogu. 

Tekst glasi: „Vjerujemo da je Bog stvorio svakoga od nas bez iznimke, na Božansku sliku i priliku. Stoga  se obvezujemo prepoznati da svi dijelimo svoj najdublji identitet kao djeca Božja. Radujemo se sa zahvalnošću bogatoj raznolikosti svega stvorenog i raznolikim identitetima svih ljudskih osoba.” 

Kompletno odbacivanje izvornog Vjerovanja koje je odobreno za Misu, u korist izmišljene formule, u izravnoj je suprotnosti sa strogim pravilima vođenja Misnog slavlja. U dokumentu iz 2004. godine koju je izdala Kongregacija za bogoštovlje,  Redemptionis Sacramentum ,  stavka § 69 glasi: „ne smije se uvoditi nikakvo vjerovanje ili ispovijedanje vjere kojeg nema u propisno odobrenim liturgijskim knjigama.“  

Ovo je učenje također prisutno u Kanonskom zakonu Crkve. Kanon 846 §1 glasi: „U slavljenju sakramenata valja se vjerno držati liturgijskih knjiga odobrenih od kompetentnog autoriteta;  u skladu s tim, nitko ne smije ništa dodati, izostaviti ili izmijeniti u njima po vlastitom nahođenju. ” 

Ovo nije jedini slučaj u zadnje vrijeme. 

Umirovljeni nadbiskup Santiago Agrelo iz Tangera u Maroku zatražio je nedavno od lažnog proroka da promijeni Vjerovanje.

Agrelo je predložio umetanje riječi “siromašnih” te predlažio tekst, “Vjerujem u Duha Svetoga, svetu katoličku crkvu, pomazanu i poslanu da evangelizira siromašne.”

Lažni prorok je odgovorio da će o prijedlogu razgovarati s pouzdanim ljudima.

Kada dobije dovoljno prijedloga od svih heretika, pogana i otpadnika i kada dođe vrijeme, on će kako je naviješteno u Knjizi Istine, promijeniti Vjerovanje.

Nemojmo se iznenaditi kad novo “vjerovanje” dođe i do nas, obzirom na čvrstoću naših biskupa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *