Kemijsko gušenje. Tako liječnici bolnice Alder Hej žele da umre Alfie Evans

LIVERPOOL, Engleska, 22. travnja 2018 – Alfie Evans će dobiti Midazolam i Fentanyl kada se ukloni njegova podrška za život.

Thomas Evans danas je objavio dio pravnog dokumenta koji objašnjava kako Alder Hey planira okončati život njegovoga sina.

LifeSiteNews izvijestio je u petak kako je Alfieova životna potpora trebala biti uklonjena u ponedjeljak, 23. travnja. Ti su podaci pod zabranom objavljivanja u Engleskoj.

Dokument koji je objavio Evans navodi: “S obzirom na proces odustajanja od ventilacije za Alfiea, … pripremit će se infuzija Midazolama i Fentanyla. Količina bi se počela i povećati zbog kontrole simptoma, ako je potrebno.”

Povjerenstvo će pružiti “usisavanje usta i dišnog puta” djetetu, dok mu se srce i disanje ne zaustave. Njegovim roditeljima će biti dopušteno da ga drže, ili bi ga se moglo ostaviti u krevetu, ako to žele. Njegova cijev za disanje tada bi bila odvojena od ventilatora i uklonjena iz njegovog tijela. Medicinski tim bi se tada “povukao” i promatrao “Alfieovu situaciju i razinu udobnosti”, kako bi “brzo reagirao – osiguravajući udobnost i podršku”.

Sljedeći odlomak dokumenta pretpostavlja da će dijete umrijeti zbog posljedica gore navedenih radnji.

“Kada prestanu svi vanjski znakovi života, jedan od starijih liječnika će fizički pregledati Alfiea kako bi potvrdio da je došlo do smrti i izvijestila o vremenu smrti”.

Jedna od opasnijih nuspojava Fentanyla, jednog od lijekova koji će biti upućen Alfieu prije uklanjanja njegovog ventilatora, je respiratorna depresija. To bi moglo značiti da postoji rizik da Alfie ne bi mogao samostalno disati zbog droge.   

Jedan argument Alder Heyja je da Alfieova podrška životu nije “prirodna.” Njihova je pretpostavka da će Alfie umrijeti “prirodno” kad se ukloni s ventilatora. Međutim, Alfieov otac je odavno tvrdio da bi Alfie mogao disati sam, da nije bio na sedativima koji su ga sprječavali da samostalno diše.

Alder Hej je zatražio da samo četiri osobe iz obitelji mogu biti prisutne: njegovi roditelji i dvojica članova uže obitelji. Kažu da “svećenik može biti prisutan u bilo kojem trenutku”, ako obitelj tako želi. 

Profesor pedijatrije dr. Paul A. Byrne izjavio je za LifeSiteNews da Alfie mora imati traheostomiju.

“Vrlo je malo vjerojatno da će Alfie moći disati dovoljno bez traheostomije, što je bilo naznačeno i trebao je biti učinjeno prije više od godinu dana”, rekao je.  

“Traheostomija bi olakšala liječenje Alfiea, odvikavanje od ventilatora i omogućavanje prebacivanja u drugi centar za liječenje ili njegov dom”, nastavio je Byrne.

Byrne je također rekao da će midazolam i fentanyl skratiti Alfiev život.

“Midazolam smanjuje pamćenje”, rekao je. “Fentanyl smanjuje kašalj i disanje. To će skratiti Alfiev život, tako da će oni koji budu s njim imati kratko vrijeme gledati i promatrati Alfiea uživo.”

Američki liječnik nije birao riječi kada je davao svoje mišljenje o planu za kraj života bolnice Alder Hey.

“Ne tretirati Alfiea traheostomijom i ventilatorom je legalizirano ubijanje”, rekao je za LifeSiteNews. “Bolest nepoznatog uzroka i to što nema trenutno poznatog tretmana koji bi pomogao, nije razlog za eutanaziranje, kakvo se obično čini kućnim ljubimcima.” 

https://www.lifesitenews.com/news/chemical-suffocation-how-doctors-want-alfie-evans-to-die

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *