Kineske vlasti uhitile Katoličkog biskupa jer je odbio slaviti Uskrs sa nelegitimnim biskupom

Rim, ožujak 27, 2018, Kineski biskup, od kojeg je nova politika Vatikana pod vodstvom pape Franje, tražila da odstupi i napravi mjesto za ekskomuniciranog i nelegalnog biskupa, uhićen je od Kineske policije.

Asia News objavila je danas da su njegova ekselencija Vincent Guo Xijin – biskup Mindonga (Fujian), i kancelar biskupije otac Xu, uhićeni od Kineske policije.

Prema podacima u 15 sati u ponedjeljak, Biskup Guo (59) pozvan je u ured za Vjerske poslove, gdje je zadržan na razgovoru 2 sata. u 19 sati vratio se u svoju biskupiju i spremio stvari za odlazak. U 22 sata je odveden. 

Prošle godine biskup Guo odveden na sličan način od strane Kineske policije upravo prije Uskrsa, te se pojavio 20 dana poslije.

Predstavnici podzemne Crkve u Kini, rekli su da je biskup odveden jer je odbio  slaviti Uskrsnu liturgiju sa biskupom Zhan Silu, koji je nelegalni i ekskomunicirani biskup, kojeg je izabrala Kineska vlada.

Da cijeli slučaj bude gori, iz sadašnjeg Vatikana stiže naređenje da istinski Katolički biskup Guo, prepusti svoje mjesto Zhan Silu – čovjeku kojeg je komunistička partija Kine izabrala na dužnost biskupa. 

Istinska i pravovaljana Katolička Crkva u Kini, koju su do sada vodili biskupi izabrani od Katoličke Crkve, oslovljavala se “podzemnom”, jer su često morali raditi i imati Mise u tajnosti, zbog represivnog režima Kine.

Uhićenje istinskog biskupa Gua, događa se dva tjedna nakon što je Kineska partija izabrala novog biskupa, sa blagoslovom pape Franje.

Također, njegova ekselencija Zhuang Shantou, istinski i legitimni Katolički biskup, slično je “zamoljen” da ustupi svoje mjesto ekskomuniciranom i nelegitimnom biskupu komunističke partije Kine.

Sve se ovo događa u svjetlu novog Vatikansko – Kineskog dogovora, pod kojim bi komunistička partija Kine birala biskupe.

https://www.lifesitenews.com/news/catholic-bishop-arrested-by-chinese-police-before-easter

Kako bi što zornije prikazali ovu izdaju pape Franje, zamislite da je u bivšoj Jugoslaviji biskupe Katoličke Crkve birala komunistička partija Jugoslavije. 

A nakon toga zamislite da je tadašnji Papa Ivan Pavao II, tražio od Katoličkih biskupa i Kardinala Alojzja Stepinca da se maknu i ustupe mjesto novim biskupima – članovima Centralnog komiteta saveza komunista Jugoslavije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *