Ključna optužba za zlostavljanje protiv Kardinala Pella najvjerojatnije će biti odbačena

Melbourne, Australija, 16. 02. 2018. Jedna od optužbi protiv Australijskog Kardinala Pella, najvjerojatnije će biti odbačena.

Melbournski sud za prekršaje, dobio je informaciju od glavnog tužitelja, da će optužba od pokojnog Damian Dignana, najvjerojatnije biti povučena.

Ruth Shann član Pell-ove obrane, uočila je da je Dignanova optužba imala domino efekt, te da je inspirirala brojne druge osobe koje su kontaktirale policiju sa tvrdnjama o povijesti zlostavljanja prelata.

Nazvala je Dignana nepouzdanim svjedokom i ustvrdila da bi Pell-ovi odvjetnici ispitali pouzdanost Dignana, kod službenog četverotjednog saslušanja u ožujku.

Dignan je umro od leukemije u Australskom gradu Ballaratu početkom siječnja, sedam mjeseci nakon što je Kardinal Pell optužen za seksualno zlostavljanje. Dignan je iznio svoje optužbe protiv kardinala u ožujku 2016 god., kako ga je navodno Pell neprilično pipao u javnom bazenu prije 40 godina. Dignan, koji ima kriminalni dosije za napad i vožnju u pijanom stanju, također je optužio bivše učitelje škole Svetog Alipiusa, za zlostavljanje.

Dignanove optužbe, i za neprilično pipanje od strane kardinala i za zlostavljanje od učitelja, potvrđene su od njegovog bivšeg razrednog kolege, Lyndon Monumenta. Monument, bivši diler droge, također ima kriminalni dosije za napad.

Kardinal Pell izjasnio se da nije kriv niti za jednu optužbu i nikada nije odustajao od svog stajališta. Šef njegove obrane Robert Ritcher, rekao je za Sydney Morning Herald, da su kardinalu “namjestili da padne”.

“Kardinalu su namjestili da padne, ljudi koji ne znaju ništa o navodnim optužbama,” rekao je Ritcher. “On je nevin i treba pomoć.”  

https://www.lifesitenews.com/news/crucial-abuse-charge-against-cardinal-pell-likely-to-be-dropped

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *