Kolumbijski svećenik suspendiran zbog kritiziranja Amoris Leatitie

Kako prenosi poznati katolički blog Rorate Caeli, kolumbijski dijacezanski svećenik Luis Carlos Uribe Medina, dosada na službi u biskupiji Pereira, opomenut je i suspendiran od svoga biskupa, isključivo zbog javnog kritiziranja novog nauka o braku i primanju Presvetog Sakramenta, kojeg je nedavno uveo Franjo. Ocu Luisu Carlosu izdan je ovaj potresan dokument, čiji prijevod donosimo u slobodnom obliku, a Rorateu su ga dostavili španjolski suradnici sa bloga Adelante la Fe. Detalja cijele priče ima još i čim nam budu dostupni objavit ćemo ih kako slijedi, sve u cilju osvjetljavanja i očuvanja istine koja nas jedina može osloboditi i spasiti.

DEKRET br. 1977.

          Razmotrivši

  1. Da je otac Luis Carlos Uribe Medina, kako javno tako i privatno, iznosio svoje odbacivanje doktrinarnog i pastoralnog nauka Svetog Oca Franje, poglavito po pitanju braka i Euharistije.
  2. Da je danas, 16.01.2017., Njegova Uzoritost biskup, naložio ocu Luisu Carlosu Uribeu Medini da objasni svoj doktrinarni stav u odnosu na nauk Svetog Oca. Ovom činu prisustvovala su četvorica svećenika dijecezanskog klera.
  3. Da je otac Luis Carlos Uribe Medina na ovome sastanku, ustrajao u svom stavu protiv svetog Oca Franje. Stoga je od Njegove Uzoritosti biskupa i svećenika ondje prisutnih, jasno zaključeno, da se gore spomenuti svećenik javno odvojio od zajedništva s Papom i Crkvom.
  4. Da kanon 1364. paragraf 1. zakonika kanonskog prava kaže da “otpadnik od vjere, heretik ili šizmatik, upada u izopćenje unaprijed izrečeno (latae sententiae). Paragraf 2. kaže da” ukoliko neposluh potraje duže ili težina sablazni to zahtijeva, druge kazne mogu biti dodane, uključujući i otpust iz kleričkog staleža.” Nadalje, uzevši u obzir kanon 194. paragraf 1. i 2., dotični je silom zakona udaljen iz crkvene službe. Također, kanon 751. definira šizmu kao “odbijanje pokornosti Vrhovnom Svećeniku ili članovima Crkve koji su u zajedništvu s njim.”
  5. Da je 2.01.2017. otac Luis Carlos Uribe Medina, bez da je obavijestio svoga biskupa ili drugo biskupijsko tijelo, napustio župu Svete Cecilije u Pueblo Ricu i otišao u Risaraldu.

 Dekreti

Članak prvi:

Otac Luis Carlos Uribe Medina, suspendiran je od vršenja svećeničke službe.

Članak drugi:

Ocu Luisu Carlosu Uribi Medini, zabranjuje se širenje njegovih ideja koje su u suprotnosti s katoličkom vjerom i crkvenom disciplinom.

Članak treći:

Vjernicima Katoličke crkve nalaže se da ne slijede učenje gore spomenutog svećenika, dok on ne prihvati doktrinu i učenje Namjesnika Kristovog.

Članak četvrti:

Vjernike se potiče na molitvu za oca Luisa Carlosa Alberta Medinu, kako bi se on vratio u crkveno zajedništvo.

                                                           Na znanje i ravnanje

                                                   U Pereiri, Risaraldi, 16.01.2017.

                                                    + RIGOBERTO COREDOR BERMUDEZ

                                                                  biskup Pereire

                                                         o. Alirio Raigosa Castano

                                                                          tajnik

Komentar: Knjiga Istine 01.04.2013. “Ova bolest će biti opaka, ali Crkva koju je Moj Sin utemeljio na Zemlji, preživjet će ovo zlo, iako će veći dio Nje biti izvan Rima, jer je Petrova Stolica oskvrnuta. Ustanite svi vi koji ste prisegnuli na vjernost Mom Sinu. Ostanite zajedno i molite da ova zaraza ne izjede one duše koje su dale svoje živote za Moga Sina. Oh, kako će oni biti iskušani novim zakonima, za koje će oni vjerovati da su naloženi s Neba, preko Rimske Stolice. Kako će se njihova srca nadimati od tuge kada izbije nered. Kako će oni plakati kada posvećeni sluge, u stotinama i tisućama, budu izopćeni. Tek će tada oni ispružiti svoje ruke i pozvati Moga Sina da ih vodi.” ( Bog Otac )

One Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *