Koncil kardinala obećava vjernost papi Franji

RIM, veljača 13.2017.- U čudnom tonu, bez objašnjenja, na Vatikanskoj dnevnoj tiskovnoj konferenciji danas, Koncil kardinala, grupa od 9 kardinala kojima je papa Franjo povjerio rad na reformi s njim, zakleo se na vjernost papi.

“S obzirom na nedavne događaje, Koncil kardinala čvrsto obećava svoju punu podršku papinom radu, uvjeravajući ga u isto vrijeme u svoje pristajanje i vjernost osobi pape i njegovom Magisteriju”, navodi izjava.

Izjava dolazi u svjetlu dva javna izričaja nezadovoljstva ili zabrinutosti sa papom Franjom koja je udarila ulice Rima prošlog tjedna. Prvi je poster kampanja, gdje se vidjelo na desetke postera oblijepljenih po cijelom gradu. Oni spominju Franjino uništavanje kongregacija, otpuštanje svećenika i više, a pitaju u zaključku : “Gdje je tvoje milosrđe?”. Drugi je satirička verzija Vatikanskog lista LOsservatore Romano sa slikom pape koji odgovara na pitanja dubie sa “da i ne”, na svako pojedino pitanje.

Kardinal Marc Ouellet, prefekt Kongregacije za Biskupe, kritizirao je poster kampanju kao “rad đavla”. Ipak, kardinal je kritiziran zbog svoje osude javnog mišljenja vjernika s obzirom da on ima direktni pristup papi, a laici ne.

Odgovarajući na njegovu kritiku poster kampanje, bloger Hilary White, bivši dopisnik Life Site, kaže: “Doista? Ovo nisu metode koje bi smo trebali upotrebljavati? Što vaša eminencija predlaže? Dubiu, možda? Formalno podnesenu od zakonitog autoriteta te u skladu sa zahtjevima Kanonskog zakona? Kako je to ispalo?”

Izjava Koncila Kardinala o vjernosti čini se sugerira da je javna kampanja daleko učinkovitija u buđenju Papine pažnje nego mnogi službeni prigovori od kardinala, biskupa, svećenika i vjernika.

Članovi Koncila kardinala su:

Óscar Andrés Rodríguez Maradiaga, SDB, Nadbiskup Tegucigalpa, Honduras (coordinator)
Giuseppe Bertello, Predsjednik Pontifikalne Komisije za Vatikansku Grad Državu
Francisco Javier Errázuriz Ossa, Nadbiskup-Emeritus, Santigo de Chile
Oswald Gracias, Nadbiskup Bombay, India
Reinhard Marx, Nadbiskup Munich and Freising, Germany
Laurent Monsengwo Pasinya, Nadbiskup Kinshasa, Congo
Seán Patrick O’Malley OFM Cap, Nadbiskup  Boston, USA
George Pell, Prefekt Tajništva za Ekonomiju, Vatican
Pietro Parolin, Tajnik Države, Vatican

https://www.lifesitenews.com/news/breaking-council-of-cardinals-pledge-allegiance-to-pope-francis

Komentar: Obećali su vjernost Franji, a ne Bogu.

Knjigu Istine nam otkriva da će doći vrijeme kada će se tražiti od svih članova klera da daju zakletvu Franji i njegovom magisteriju i na taj način izdaju Boga – Presveto Trojstvo. Ovim činom Franjini kardinali indirektno ukazuju što Franjo i oni, očekuju od ostalih klerika kojima su važnije titule nego vjera, kojima je na pameti ljudsko, a ne Božje.

Gospodin Isus – svećenicima – Knjiga Istine 05.06.2013

“Ako i kada vam se naloži da odbacite Istinu Moje Crkve na Zemlji, onda je to tada kada ćete morati razlučiti.

Taj dan još nije došao, ali kada oni iz vaših najviših redova zatraže od vas da odbacite Svetu Euharistiju, tada ćete znati da vam je bila dana Istina.

Kada se od vas traži da prihvatite određena naučavanja, prije nego što taj dan dođe, za koja ćete znati u vašim srcima da ih Ja nikada ne bih odobrio, vi ćete shvatiti užasnu stvarnost uništenja, s kojom se Crkva suočava.

Biti će samo oni hrabri i odvažni među vama, koji ćete se založiti za Istinu kada vas oni pokušaju natjerati da prihvatite poganske laži, koji ćete ostati odani Meni. Vi ćete nastaviti obavljati Sakramente Krštenja, Svete Pričesti, Ispovijedi, Potvrde, Ženidbe i Posljednje Pomasti.

Ostatak Mojih posvećenih slugu će potpisati zakletvu vjernosti novoj jedinstvenoj svjetskoj religiji. Tada ćete vi biti podijeljeni na dvoje – one koji slijede Istinu i one koji će prihvatiti zakone, koji znače samo jednu stvar – dodvoravanje lažnim bogovima i odobravanje grijeha.

Mnogi od vas Me više neće poštovati. Ako ne ostanete odani Meni i hranite Moje stado s lažima, mnogi će Mi biti izgubljeni. Ipak, kada te duše shvate da su bile obmanute, Ja ću pokazati Veliko Milosrđe. Vi, međutim, obučeni da shvatite Moja Učenja, da poštujete Moju Svetu Riječ i obavljate Presvete Sakramente, izdati ćete Me.”

813. OSTATAK MOJIH POSVEĆENIH SLUGU ĆE POTPISATI ZAKLETVU VJERNOSTI NOVOJ JEDINSTVENOJ SVJETSKOJ RELIGIJI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *