Kršćani su napadnuti sa svih strana, a samo Krist nam nudi nadu i spas

U Sjevernoj Koreji ovoga tjedna, mala grupica Kršćana slavila je Božić u potpunoj tajnosti. Možda su otišli na neko skrovito mjesto u šumi ili su bili jako tihi u svojim domovima, jer oni riskiraju da budu kažnjeni smrću.

Kim Jong-un zabranio je slavljenje Božića od 2017 godine i naredio da na taj dan svi slave njegovu baku – “Kim Jon -suk, Svetu Majku Revolucije”, koja se rodila na Božić.

U Saudijskoj Arabiji, Kršćani također riskiraju kaznu smrću, ako slave Božić.

Slično se događa u mnogim državama diljem svijeta, gdje se rođenje Gospodina Isusa Krista može slaviti samo u tajnosti, riskirajući veliku opasnost.

U Somaliji, Tajikistanu, Brunei i drugdje, Kršćani se suočavaju sa velikim novčanim kaznama, kaznom zatvora ili smrću, ako se usude obilježiti Sveti Dan Kršćanstva, Dan koji milijuni ljudi u svijetu uzimaju zdravo za gotovo.

Ali zadnjeg desetljeća, dolazi nova prijetnja u obliku velikih promjena na Kršćanskom Zapadu.

Još 2010 godine, u Europi i Americi još uvijek se pokušavao redefinirati brak, koji će uključiti osobe istog spola. No ni punih deset godina poslije, možemo samo konstatirati da LGBT pokret jasno zahtjeva: njihovi se neistomišljenici moraju utišati i kazniti.

Mnoge tužbe LGBT zajednice, u kojima su navodno narušena njihova prava ili ih se diskriminiralo, rezultirale su općim strahom u zemljama koje su većinski Katoličke, do te mjere da su Katolici dopustili da ih se obespravi.

Jasno tu su i sudovi koji pod utjecajem medija i straha od medijske osude, donose sve više odluka koje su protivne temeljnom moralu i etici njihove vlastite struke.

Sada smo postali svjedoci da će država dati na usvajanje djecu homoseksualcima, dok mnogi Kršćani nikako ne mogu doći na red za usvajanje te iste djece.

Ako na čas i stavimo na stranu dobrobit toga djeteta, što bi trebala biti najvažnija stavka, ostaje spoznaja da Katolici u svijetu više nemaju ista prava kao i te tzv. obespravljene grupacije.

Njihov glas najviše se čuje, a medijski prostor nasilno se upotrebljava kako bi se promovirao “jedan nesretni slučaj”, dok se milijuni Katolika svakodnevno javno osuđuju, zatvaraju i plaćaju visoke kazne zbog svojih vjerskih uvjerenja.

S druge strane, dolazi do uzdizanja lažnog proroka Bergoglija, i svih onih koji su godinama čekali u tajnosti njegov dolazak, a bili su unutar crkve.

Oni sada izlaze na vidjelo, dižu oholo glave, guraju se tko će biti bliže njemu, tko će mu biti vjerniji, tražeći slavu, položaje, moć…

Oni rastaču Katoličku Crkvu kamen po kamen.

Vjerniku katoliku polako postaje jasno.

Naše države neće nas zaštititi, naše crkve ne žele nas zaštititi, a naša brojnost ne može nas zaštititi. Čini se da Zlo pobjeđuje danas.

Ali upravo zato, trebamo ovaj Božić da nas podsjeti, tko vodi naše bitke, tko je naša uzdanica i naš barjak i jedina nada koju imamo.

On je Spasitelj svijeta, Isus Krist koji je došao na Zemlju kao Djete i pokazao nam put.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *