Kršćani u Indiji pod napadom zbog slavljenja Božića

Hinduistički ekstremisti pretukli osam Katoličkih svećenika i zapalili njihova vozila, u Indiji, zbog slavljenja Božića.

Seminarci sa Teološkog koledža Sv. Efraim u Santi, otišli su u lokalno naselje i pjevali Božićne pjesme, kada ih je razjarena svjetina počela progoniti, prenio je Catholic Herald.

Šest država u Indiji imaju oštre zakone protiv obraćenja sa Hinduizma.

Nasilje i uhićenje seminaraca događa se zajedno sa pokušajem nasilnog provođenja hinduističkog rituala u središtu Katoličkog kampusa.

Katolička biskupska konferencija Indije potvrdila je ove vijesti. Otac Maria Stephen, glasnogovornik biskupskog koncila, rekao je kako ova vrsta napada podiže ozbiljne sumnje o manjku religioznih sloboda u Indiji, navodi Catholic Herald.

“Jedan od napadača nazvao je policiju zahtijevajući akciju protiv nas”, rekao je Otac George Mangalapily sa teološkog koledža.

Policijski službenik naveo je kako su seminarci i svećenici zadržani u pritvoru radi vlastite zaštite.

Otac Anish Emmanuel, jedan od svećenika rekao je kako su napadnuti i pretučeni ispred policije koja nije ništa učinila.

“Zapalili su naša vozila i prisilili nas da se sakrijemo u policijskoj postaji.”

“Samo smo pjevali Božićne pjesme, ali oni su nas napali govoreći kako želimo Indiju učiniti Kršćanskom nacijom”, rekao je Anish.

Pjevači su zadržani nakon što ih je jedan stanovnik Bhumakahar-a optužio da su ga nasilno prekrstili. 

Biskup Joseph Kodakallil iz Syro-Malabarske župe rekao je da je ovaj čovjek lažno tvrdio kako je dobio 5000 rupeja da prijeđe na Kršćanstvo.

Ovo je samo jedan od 650 prijavljenih napada na Kršćansku manjinu tijekom prosinca 2017 god., objavio je Catholic Herald.

Osim toga Indijska vlada objavila je kako će se 25. prosinca slaviti Dan Dobre Vladavine, u sjećanje na rođendan bivšeg Premijera Atal Bihari Vajpayee. 

Jasno je kako je to neizravni napad na Kršćane i njihove blagdane.

No ovo nije dobro primljeno u Indiji jer to znači da će se na taj dan morati raditi, a ne kao do sada, kada je to bio neradni dan.

https://www.lifesitenews.com/news/christians-in-india-under-assault-for-celebrating-christmas

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *