La Repubblica: Bergoglio stup svih crkava i religija svijeta!

U ovim ljetnim danima pomalo je nezapaženo prošao još jedan intervju kojeg je lažni prorok dao osnivaču i bivšem uredniku talijanskih novina La Repubblica, Eugeniju Scalfariju.

Svi koji prate fenomen lažnoga proroka Bergoglija, sada su već naviknuti da od ovakvih intervjua mogu očekivati dublji uvid u pravo Bergoglijevo lice, koje inače brižno skriva kako katolička žaba ne bi iskočila iz lonca u kojem se kuha.

Do sada smo se već toliko puta osvjedočili da Bergoglio koristi razgovore sa Scalfarijem da plasira u javnost preko vodećeg talijanskog glasila što zapravo hoće i misli, a da pri tom zadrži mogućnost nijekanja u slučaju da se kršćanskih narod previše sablazni.

Scalfari, naime, ne zapisuje ove intervjue riječ-po-riječ, nego ih kasnije interpretira, pružajući na taj način svome drugu Bergogliju mogućnost nijekanja. I kao što znamo službeni Vatikan je par puta intervenirao tvrdeći da je Scalfari krivo prenio stavove lažnoga proroka. Naravno, razborit i savjestan čovjek (a kamoli papa) bi nakon toga prestao davati intervjue nekom tko ga navodno krivo interpretira (pa u pitanju je sam Nauk Vjere) no kao što vidimo to se ne događa, nego Bergoglio ustrajno prima svog omiljenog novinara na razgovore, kao što se dogodilo i prije tjedan dana.

Što smo do sada saznali o Bergogliju iz La Repubblice? Pa recimo da ne vjeruje u pakao niti u to da je Isus Bog.

Dakle vrlo gadne stvari, pa je jasno da takve stvari lažni prorok može plasirati u javnost samo kroz ovakvu igrariju. Tko sumnja da se ovo zaista dogodilo nek slobodno ugugla, ima dovoljno materijala pošto lažni prorok praktično svake godine daje intervju svom drugu Scalfariju, koji je inače ateist i mason.

Ni ovoga puta nije prošlo bez pikanterija. Osim uobičajenih baljezgarija o bioraznolikosti, planetarnoj klimi, „starenju sunca“, „Franjinoj modernosti“ i drugih trivijalnosti koje recimo prenosi vodeći časopis sekte američkih progresivista i crkvene masonerije, isusovačka America, znakovito je da je Scalfari tijekom intervjua Bergoglija nazvao stupom, ne samo Katoličke crkve nego i „svih crkava i religija svijeta“, kako prenose kolege s Gloria.tv-a.

I tako, malo-po-malo, nakon deklaracije iz Abu Dhabija, globalnog pakta humanizma, abrahamske kuće bratstva i drugih koraka kojima smo svjedočili, Bergoglio postaje lider pokreta ujedinjavanja svih religija svijeta u masonsku Jednu svjetsku religiju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *