Laura Ingraham: Dvojica papa. Je li to iz Da Vincijevog koda?

U televizijskom razgovoru s novinarom EWTN-a, Raymondom Arroyoom, o vatikanskom krivotvorenju fotografije pisma pape Benedikta kako bi izgledalo kao da hvali papu Franju, Laura Ingraham, bila je potaknuta da zapita: ”O čemu se radi?… Kao da se radi o Da Vincijevom kodu?

Iako je izrečeno u šali, Ingraham je samo na glas izrazila ono što mnogi razmišljaju u sebi.

Zašto Katolicima treba reći da je papa Franjo “Čovjek od riječi?“

U prilogu Fox News-a zvanom Ingraham Angle diskutiralo se s Arroyoom o nadolazećem filmu, „Papa Franjo – čovjek od riječi.“

Ingraham se zapitala „Što se događa sa ovom PR kampanjom koja se čini da je pokrenuta od strane Vatikana pet godina nakon što je Franjo postao papa?

S nevjericom Ingraham pita: „Moraš li [nam] to govoriti? Mislim, ipak si ti papa.“

Arroyo je objasnio kako je nagrađivani dokumentarist, Wim Wenders, „bio odabran od strane Vatikana da napravi film.“

72-godišnji njemački redatelj, iako rođen u Katoličkoj obitelji, ženio se pet puta. Uz dokumentarce, Wenders je također producirao glazbene spotove za U2 i Talking Heads.

„Zašto Vatikan financira film o svojem šefu?’“ pitao je Arroyo, odgovorivši, “To je napuhano djelo,“ i na kraju govoreći o filmu kao o „nježno patetičnom videu.“

„Neki kažu da je to pokušaj da se izolira papa i da se tako zaštiti od kritika,“ nastavio je Arroyo, „s kojim je suočen tijekom zadnjih pet godina zbog promjena Crkvenog učenja, prakse i doktrine – i to uvelike zabrinjava neke.“

Uzavreli skandal, naglašava – više nego što stišava – pitanje o kontinuiteta s prethodnim papama

“Sada je Vatikan  zapleten u svoje vlastite poteškoće,” rekao je Arroyo. “Danas su izašle vijesti – i gruba greška, sramota za Vatikan – objavili su pismo pape Benedikta, koje potvrđuje da su papa Franjo i on u kontinuitetu, nutarnjem kontinuitetu.“

Nadodao je:

“Zamaglili su kraj [pisma] tako da ne možete pročitati što slijedi. Ono što ljudi ne shvaćaju, jesu jedanaest knjiga teologije koje vidite s desne strane vašeg zaslona – to je bilo osmišljeno kako bi poduprlo teologiju pape Franje, a ovdje vam papa Benedikt kaže: „Mi smo u kontinuitetu.”

“U stvari, ako pročitate ostatak pisma, koje nitko nije mogao pročitati do danas, dolazite do ovoga: ”Nemam vremena čitati te knjige, tako da ih stvarno ne mogu procijeniti.”

Voditeljica emisije, smijuckala se dok je ponovno izražavala nevjeru, rekla je da sve to podsjeća na “Da Vincijev kod”.

Ingraham je ponovno iskoristila trenutak da izrazi mišljenje mnogih, no boje se reći: “Imamo dvojicu papa. Okej? Nije moguće imati dvojicu.”

“To je oduvijek bio razlog nastajanja problema,” nastavila je, “Hoću reći, bavimo se sa dvojicom papa.”

“To ne uzrokuje problem, osim ako nije potrebno da prethodni papa mora jamčiti za [novoga papu]”, rekao je Arroyo. “I očito, sada Vatikan osjeća kako bi to pomoglo papi Franji.”

Vatikan se i dalje nada Franjinom bestseleru

”Kada su Benedikt i Ivan Pavao II. napisali svoje velike autobiografije”, dosjetila se Ingraham ranije u prilogu, ”bili su to uspješni bestseleri. Što se dogodilo s ovim papom? Je li pokrenuo previše knjiga?

Za razliku od njegovih neposrednih prethodnika, rekao je Arroyo, papa Franjo “nije imao bestselera New York Timesa”.

https://www.lifesitenews.com/news/laura-ingraham-on-benedicts-doctored-letter-two-popes.-da-vinci-code-stuff

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *